Πόσο σημαντικό είναι το άγγιγμα για τα μωρά;

Η αφή είναι μια καλά αναπτυγμένη αίσθηση κατά τη γέννηση και επομένως πολύ σημαντική για ένα μωρό κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Η όρασή του είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και πολλοί ήχοι δεν γίνονται ακόμη αντιληπτοί από εκείνο.

Πόσο σημαντικό είναι το άγγιγμα για τα μωρά;

Έτσι, η επαφή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αντίδρασή του στα ερεθίσματα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η αφή είναι επίσης πολύ χαλαρωτική για ένα νεογέννητο. Γι’ αυτό, αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία για επαφή μέσω της επιδερμίδας: στο μπάνιο, στο κρεβάτι, ή κουρνιάστε μαζί σε έναν καναπέ σε ένα ζεστό δωμάτιο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την αισθητηριακή εμπειρία, μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ με το χέρι σας στο μικρό σας.

Tips για καλύτερη επαφή με το μωρό σας

• Τα μωρά έχουν μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη αίσθηση αφής που σημαίνει ότι η σωστή ταχύτητα και απαλότητα έχουν σημασία. Τα μωρά προτιμούν τη μέτρια ταχύτητα του χεριού - όχι πολύ γρήγορα ή αργά!

• Το μασάζ για βρέφη εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα. Χρησιμοποιήστε σταθερά χάδια, παρά μαλακά. Επιπλέον, εκτός από το να χαϊδεύετε το μωρό με τα χέρια και μόνο, δοκιμάστε να το τρίψετε με μαλακά υφάσματα όπως βελούδο, σατέν ή κοτλέ.

• Η αφή είναι πιο καταπραϋντική για τα μωρά όταν συνδυάζεται με το αγαπημένο σας βλέμμα, το νανούρισμα και το κούνημα! Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί τα μωρά κλαίνε λιγότερο όταν είναι στην αγκαλιά ενός γονέα σε κίνηση και όχι σε ακινησία.

Μετά από λίγο, θα συντονιστείτε με τα σημάδια και τα σήματα του μωρού σας. Η κατάκλυση από ερεθίσματα μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη μείωση του στρες στα μωρά, οπότε όταν το μωρό αποστρέφει το βλέμμα ή κάνει φασαρία, μειώστε τα ερεθίσματα μέχρι αυτό να σηματοδοτήσει με το βλέμμα του ότι είναι έτοιμο για περισσότερα.

Pampers 0

Η επιδερμίδα έχει πάνω από πέντε εκατομμύρια αισθητήρια κύτταρα και αναπτύσσεται με την αίσθηση. Γι' αυτό οι πάνες Pampers Premium Care χαρίζουν στο μωρό την ιδανική προστασία για την επιδερμίδα του με το μοναδικό στρώμα απορρόφησης.

Οι πάνες Pampers Premium Care είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα μωρά από τις πρώτες μέρες της ζωής τους και προσαρμόζονται εύκολα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του χάρη στο απαλό κάλυμμα το οποίο τις περιβάλλει.

Λόγω των 3 απορροφητικών καναλιών, που έχουν οι πάνες Pampers Premium Care, διατηρούν την επιδερμίδα του μωρού στεγνή, ενώ το απορροφητικό microperlelor συμβάλλει στην γρήγορη ενυδάτωση της επιδερμίδας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved