Δεν τρώει το παιδί σας γαλακτοκομικά; Υπάρχουν λύσεις

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του παιδιού καθώς και για το χτίσιμο γερών οστών. Καλές πηγές ασβεστίου, που είναι ο θεμέλιος λίθος για γερά οστά, είναι κυρίως τα γαλακτοκομικά και τα τυριά.

Δεν τρώει το παιδί σας γαλακτοκομικά; Υπάρχουν λύσεις

Γράφει η Νίκη Παπανικολάου

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί αρνείται πεισματικά να πιει γάλα ή να φάει γιαούρτι; Σε αυτή την περίπτωση η μαμά, επιστρατεύει τη φαντασία της και επιδίδεται σε “γευστικούς” συνδυασμούς προκειμένου να δελεάσει το παιδί της να δοκιμάσει να φάει γιαούρτι (εφόσον το παιδί έχει απορρίψει το γάλα).

Παράλληλα δε παραλείπει να τονίσει όλες τις θετικές συνέπειες που έχει η κατανάλωση γιαουρτιού, όπως ό,τι θα ψηλώσει, θ ’αποκτήσει γερά κόκαλα κι ένα δυνατό σώμα.

danonino 6

Τρόποι για να πείσετε το παιδί σας να φάει γιαούρτι:
-Γιαούρτι με μέλι ( ο κλασικός συνδυασμός)
-Γιαούρτι με δημητριακά ολικής άλεσης
-Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα
-Γιαούρτι με δύο φρυγανιές
-Γιαούρτι με μπανάνα, μέλι και λίγο γάλα χτυπημένα όλα μαζί στο μπλέντερ
-Γιαούρτι με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης
-Γιαούρτι με ανάλατους ξηρούς καρπούς
-Γιαούρτι με σπιτική μαρμελάδα ( δύο κουταλιές)
-Γιαούρτι με μια κουταλιά βρώμη, λίγα καρύδια και ένα κουταλάκι μέλι
-Γιαούρτι με δύο κομματάκια μαύρη σοκολάτα (με μέτρο)

Μην ξεχνάτε ότι το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D και έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σχέση με το παγωτό.

Δώστε καθημερινά στα παιδιά σας ένα απολαυστικό επιδόρπιο γιαουρτιού που αποτελεί ένα γευστικό σνακ με ασβέστιο και βιταμίνη D , που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των οστών τους.

DANONIN

Μία τέτοια επιλογή αποτελεί και το επιδόρπιο γιαουρτιού Danonino, με γεύσεις μπανάνα, φράουλα, βερίκοκο, που είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D, χωρίς συντηρητικά και τεχνητά χρώματα και με μόνο 1.5 γρ. λιπαρά ανά μερίδα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved