3 συνταγές για παιδιά: Παγωμένες, δροσιστικές και πάνω απ’ όλα υγιεινές λιχουδιές

Η κόρη μου από όταν ήταν ενός δεν έτρωγε ο,τιδήποτε γαλακτοκομικό. Τυρί, γάλα, γιαούρτι ήταν τροφές που δεν υπήρχαν για αρκετό καιρό στο διατροφολόγιό της. Εκείνη ήταν χαρούμενη και εγώ αγχωμένη. Ψάχνοντας όμως εναλλακτικές λύσεις βρήκα, τα Danonino.

3 συνταγές για παιδιά: Παγωμένες, δροσιστικές και πάνω απ’ όλα υγιεινές λιχουδιές

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Πώς όμως προσφέρεις σε ένα παιδί ένα επιδόρπιο γιαουρτιού ειδικά αν δεν θέλει καθετί που παράγει η... αγελάδα; Πολύ απλά, το καμουφλάρεις, το αλλάζεις και το σερβίρεις ως κάτι μοναδικό. Αυτό έκανα και εγώ. Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην τα έτρωγε η μικρή μου βλέποντάς τα, τα παγωτά όμως και τα γλυκάκια τα έτρωγε μια χαρά.

DANONIN

#1 Λαχταριστή παγωμένη φρουτολιχουδιά
Υλικά:
2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino. με γεύση φράουλα
2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino με γεύση μπανάνα
2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino με γεύση ροδάκινο
2 φράουλες ψιλοκομμένες
½ μπανάνα ψιλοκομμένη
1 ροδάκινο (αν όχι φρέσκο-κομπόστα) ψιλοκομμένο
Ξυλάκια παγωτού
Εκτέλεση:
Ανοίξτε τις συσκευασίες και ανακατέψτε μέσα στην κάθε γεύση, τα αντίστοιχα ψιλοκομμένα φρούτα. Τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού και με μια ζελατίνα φαγητού καλύψτε από πάνω και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν οι παγωμένες λιχουδιές σας είναι έτοιμες να τις απολαύσουν τα παιδιά σας.

#2 Smoothie για γερά κόκκαλα
Υλικά:
1 Danonino Drink με γεύση μπανάνα
1 Danonino Drink με γεύση φράουλα
4-5 παγωμένες φράουλες
½ παγωμένη μπανάνα
Εκτέλεση:
Για το smoothie φράουλας: Αφαιρέστε από την κατάψυξη τις φράουλες, βάλτε τις σε ένα μπλέντερ και ρίξτε το Danonino Drink. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα φρούτα και σερβίρετε σε ποτήρι. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με πολύχρωμη τρούφα.
Για το smoothie μπανάνας: Αφαιρέστε από την κατάψυξη τη μπανάνα, βάλτε τη σε ένα μπλέντερ και ρίξτε το Danonino Drink. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα φρούτα και σερβίρετε σε ποτήρι. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη σοκολάτα υγείας.

#3 Ενεργειακές λαχταριστές μπάρες
Υλικά:
2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino με γεύση μπανάνα
3 κ.τ.σ αμύγδαλα ανάλατα
1 κ.τ.σ σταφίδες
2 κ.τ.σ φιστίκια Αιγίνης
2 κ.τ.σ δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι ρίξτε το περιεχόμενο δύο επιδορπίων γιαουρτιού Danonino, πασπαλίστε με τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα. Τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει αρκετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Απλά να θυμάστε ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα για αυτό και πρέπει να το κόψετε σε κομμάτια, να το βάλετε σε σακουλάκια και να βγάζετε ένα κάθε φορά που το παιδί σας, σας ζητάει μια λιχουδιά.

danonino

Αξίζει να γνωρίζετε ότι το Danonino είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, χωρίς τεχνητά χρώματα και αρώματα, χωρίς συντηρητικά και με μόνο 1,5γρ λιπαρά ανά μερίδα.

Τώρα πια, επιστρέψαμε στην αρχική μας ρουτίνα και καταναλώνει καθετί γαλακτοκομικό και όλα αυτά τα χρωστώ στα Danonino που με την συσκευασία τους και την απίθανη γεύση τους, την έκαναν να δουν το γάλα και τα παράγωγά του με άλλο μάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved