Βοηθήστε το παιδί σας ν’ αποκτήσει σωστές συνήθειες ύπνου

Για την υγιή του ανάπτυξη – αλλά και για τη δική σας ψυχική ηρεμία – είναι απαραίτητο το αγγελούδι σας να κοιμάται επαρκώς. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα!

Βοηθήστε το παιδί σας ν’ αποκτήσει σωστές συνήθειες ύπνου

Δημιουργήστε μια ρουτίνα
Ξεκινήστε καθιερώνοντας μια χαλαρωτική βραδινή ρουτίνα. Παροτρύνοντάς το να φορέσει τις πιτζάμες του, να βουρτσίσει τα δόντια του και να πλύνει το πρόσωπό του κάθε βράδυ θα βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει ποιες είναι οι συνήθειες που ακολουθούμε πριν τον ύπνο. Άλλες δραστηριότητες που θα το βοηθήσουν να ηρεμήσει περιλαμβάνουν την ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής, την ανάγνωση ενός βιβλίου, ακόμη κι ένα ζεστό μπάνιο. Αντισταθείτε στην επιθυμία να παίξετε με το παιδί σας, καθώς κάτι τέτοιο θα του δημιουργήσει ένταση αντί να το ηρεμήσει.

Δείξτε συνέπεια
Ακολουθήστε την ίδια ρουτίνα κάθε βράδυ. Έτσι, όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου, το παιδί σας θα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Κάντε τον ύπνο του πιο άνετο
Αφήστε το παιδί σας να πάρει μαζί του στο κρεβάτι το αγαπημένο του αρκουδάκι ή την κουβερτούλα του. Επιτρέψτε του να πιει ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια, πριν κλείσετε την πόρτα, ανάψτε ένα φωτάκι νυκτός.

Κάντε μια παύση πριν απαντήσετε στο κάλεσμά του
Τα μικρότερα παιδιά είναι πιθανό να σας καλέσουν πίσω στο δωμάτιο, αφού φύγετε. Κάθε φορά που σας φωνάζουν, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο. Κάθε φορά που ανταποκρίνεστε στο κάλεσμά τους, υπενθυμίζετέ τους ότι είναι ώρα για ύπνο. Αν μπείτε στο δωμάτιό τους, μην καθυστερείτε και μην ανάβετε το φως.

Κάντε υπομονή
Το παιδί σας δε θα αποκτήσει σωστές συνήθειες ύπνου εν μια νυκτί. Συνεχίστε με συνέπεια την προσπάθεια και τελικά το παιδί σας θα συνηθίσει στον προγραμματισμό.

Κατά την ανάπτυξη του μωρού, ο ρυθμός ύπνου και αφύπνισης κινείται προς τη νύχτα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία είναι οι ακόλουθοι:

1. Η αντίληψη του φωτός
2. Η τροφή και η πείνα του μωρού
3. Η θερμοκρασία του δωματίου
4. Ο θόρυβος
5. Η αλλαγή της πάνας και η ξηρότητα

Τα Pampers παρουσιάζουν τις νέες και βελτιωμένες πάνες Baby Dry που πλέον περιλαμβάνουν 3 Απορροφητικά Κανάλια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα μωρά να ξυπνούν στεγνά, ακριβώς όπως το βράδυ, πριν πέσουν για ύπνο, χωρίς εκείνο το μεγάλο υγρό όγκο τα πρωινά. Τα νέα Pampers Baby Dry έχουν 3 επαναστατικά απορροφητικά κανάλια τα οποία εξασφαλίζουν έως και 12 ώρες στεγνότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved