7 χτενίσματα για κορίτσια: Το μυστικό τους για να τα φτιάξετε και εσείς

 Είναι ωραίο να είσαι μαμά και είναι ωραίο να έχεις κόρη. Άλλη γλύκα... άλλη χάρη... Καλά και τα αγόρια δεν λέω αλλά τα κορίτσια έχουν... κάτι!

7 χτενίσματα για κορίτσια: Το μυστικό τους για να τα φτιάξετε και εσείς

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Πάντα ήθελα μια κόρη και ο Θεός μου την έστειλε... έτσι όπως τη φανταζόμουν και όπως την ονειρευόμουν. Όταν με ρωτούσαν οι φίλες μου τους έλεγα... «Θέλω ένα κοριτσάκι με καστανά σγουρά μαλλιά!».... και μου την έστειλε έτσι ακριβώς! Με καστανά σγουρά μαλλιά.

Θα αναρωτηθεί κανείς... «Μα γιατί με σγουρά καλή μου; Τα ίσια δεν τα ήθελες;». Όχι, τα ήθελα και με το παραπάνω... αλλά βλέπετε εμένα ο Θεός με έφτιαξε με ίσια μαλλιά και πάντα από μικρή ήθελα να έχω σγουρά. Αυτό, συμβαίνει και με τη Νικόλ τώρα. Κάθε φορά που της φτιάχνω τα μαλλιά με ρωτάει... «Γιατί με ζήτησες με σγουρά μαλλιά μαμά; Ίσια μου αρέσουν!» Αυτός είναι και ο λόγος που, 2 φορές το χρόνο (και μόνο όταν κουρεύεται) της κάνω το χατίρι και πάμε στο κομμωτήριο να της ισιώσουν τα μαλλιά.

koritsistika xtenismata4

Εκτός όμως από αυτό, μου αρέσει και κάτι ακόμη... Τα μακριά μαλλιά. Μου αρέσουν τα μακριά μαλλιά και δεν με ενοχλεί καθόλου να τα περιποιούμαι. Όταν όμως ζητούσα, ένα παιδί με σγουρά μαλλιά και αφήνοντάς τα να μακρύνουν, ποτέ δεν περίμενα την «ταλαιπωρία» του χτενίσματος. Βλέπετε ήξερα πώς είναι να χτενίζεις ίσια μακριά μαλλιά μιας και είχα εγώ... δεν ήξερα πώς είναι να χτενίζεις σγουρά «δαχτυλίδια» μαλλιά! Και να οι κόμποι... να τα λαστιχάκια να μπλέκονται στα μαλλιά της... να οι κρέμες και τα λαδάκια για να μπορέσω να της τα χτενίσω.

Σίγουρα, όσες διαβάζετε τα άρθρα μου και όσες με παρακολουθείτε στο Instagram θα έχετε παρατηρήσει ότι εκτός από τη δημοσιογραφία η μητρότητα ξεκλείδωσε ακόμη ένα χάρισμα που είχα. Το ταλέντο μου στις πλεξούδες και τα κοριτσίστικα χτενίσματα. Στα δικά μου μαλλιά δεν μπορώ να κάνω τίποτε... το ομολογώ! Στης κόρης μου όπως μπορώ να φτιάξω τα πάντα. Και όταν λέω τα πάντα... το εννοώ.

7 κοριτσίστικα χτενίσματα

#1

koritsistika xtenismata

#2

koritsistika xtenismata1

#3

koritsistika xtenismata2

#4

koritsistika xtenismata3

#5

koritsistika xtenismata5

#6

koritsistika xtenismata6

#7

koritsistika xtenismata7

Το μωρό μου έχει μάθει από μικρή να κάθεται να της φτιάχνω τα μαλλιά, αυτό όμως που δεν μπορεί με τίποτε είναι ο πόνος κάθε φορά που προσπαθώ να της τα ξεμπερδέψω. Και κάπως έτσι, θέλοντας να μην πονάει... έψαξα και βρήκα χτένες που ξεμπλέκουν τα μαλλιά στο άψε σβήσε, χωρίς καν να ταλαιπωρούν ένα παιδί είτε είναι βρεγμένα τα είτε όχι. Ποιες; Τις MichelMercier. Σίγουρα κάπου θα τις έχετε δει... δεν μπορεί. Εγώ για πρώτη φορά τις είδα στο κομμωτήριο που πάμε με τη μικρή. Ήταν απίστευτο το πόσο εύκολα ξεμπέρδευε τα μαλλιά.

koritsistika xtenismata8

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο πριν τις αγοράσω, ανακάλυψα ότι η παιδική σειρά, (εγώ στης Νικόλ, έχω τη μπλε για χοντρά μαλλιά) έχει 244 δοντάκια σε 12 ύψη και 6 διαφορετικά σημεία και πλάτη ενώ η σειρά ενηλίκων (εγώ έχω την μπλε για χοντρά μαλλιά) κρύβει ένα μυστικό και αυτό είναι η μοναδική γεωμετρική κατανομή των 428 εύκαμπτων δοντιών σε 32 ύψη και 16 διαφορετικά σημεία και πλάτη.

koritsistika xtenismata10

Επίσης μεταξύ άλλων ανακάλυψα ότι:
• Ξεμπερδεύει εντυπωσιακά γρήγορα τα μαλλιά (ακόμα και χωρίς χρήση μαλακτικής κρέμας)
• Είναι κατάλληλη για στεγνά και βρεγμένα μαλλιά
• Μειώνει την τριχόπτωση & το σπάσιμο της τρίχας
• Ξεμπερδεύει τρέσες και extensions (μαμάδες πιστέψτε με δεν ξέρετε πόσο εύκολα ξεμπερδεύει τα μαλλιά.)
• Κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

koritsistika xtenismata11

Τέρμα πια τα μπερδεμένα μαλλιά. Αν θέλετε και εσείς να φτιάχνετε περίτεχνους κότσους και χτενίσματα στις μικρές σας πριγκίπισσες το μυστικό είναι ένα. Η χτένα MichelMercier. Το παιδί θα ανακαλύψει ότι το χτένισμα δεν πονάει και έτσι θα είναι πιο εύκολο να κάτσει να το χτενίσετε και γιατί όχι, να φτιάξετε κότσους και χτενίσματα που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Επίσης, αν είστε από τις μαμάδες που θέλουν οι κόρες τους να χτενίζονται μόνες τους, τότε θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολη στη χρήση είναι ακόμη και από παιδιά. Η Νικόλ, κάθε βράδυ πριν ξαπλώσει χτενίζει μόνη, τα μαλλιά της.

koritsistika xtenismata9

Αν λοιπόν κυνηγάτε το παιδί σας για να το χτενίσετε και αν κάθε φορά πονάει τότε θα πρέπει να αγοράσετε αυτή τη χτένα. Πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια. Ιδανικές για κάθε τύπο μαλλιών. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ που τις βρήκα και εγώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved