Συμβουλές ύπνου για μωρά και Συστάσεις Ασφαλείας

Όπως γνωρίζει κάθε νέος γονέας, μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσκολο να κοιμίσετε το μωρό σας, πόσο μάλλον να επιτύχετε το μικρό σας θα απολαύσει ένα ασφαλές και ξεκούραστο ύπνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες ώστε να εξασφαλίσετε πως το μωρό σας θα παραμείνει ασφαλές κατά την διάρκεια του ύπνου του:

Συμβουλές ύπνου για μωρά και Συστάσεις Ασφαλείας

1. Προτιμήστε σκληρό αντί μαλακού.
Προτιμήστε το μωρό σας να κοιμάται σε σκληρό στρώμα. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε από την κούνια του μωρού σας χνουδωτά ζωάκια και παιχνίδια, μαξιλάρια, κουβέρτες, αντικείμενα για την προφύλαξη του κρεβατιού, και οποιαδήποτε άλλα μαλακά αντικείμενα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Αν το μωρό σας αποκοιμηθεί στο πορτ-μπεμπέ ή το καροτσάκι, μεταφέρετε το όσο το δυνατόν συντομότερα σε μια σταθερή επιφάνεια.

2. Διατηρείστε το μωρό σας δροσερό.
Πριν τον ύπνο, ντύστε το μωρό σας με έως ένα περισσότερο στρώμα ρούχων από ό, τι θα φορούσατε εσείς, με δεδομένη τη θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να καταλάβετε εάν ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν ιδρώνει, εάν έχει νωπά μαλλιά ή ξαναμμένα μάγουλα, αν αναπνέει γρήγορα ή αν το στήθος του είναι ζεστό στο άγγιγμα.

3. Ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα.
Τα μωρά θα πρέπει κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους να κοιμούνται ανάσκελα. Εάν το υγιές μωρό σας είναι ήδη σε θέση να κυλήσει από μπρούμητα ανάσκελα από μόνο του, δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνει και στον ύπνο του.

"Ο ύπνος αποτελεί μια πολύ σημαντική λειτουργία για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη του μωρού. Τα ενεργά όνειρα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση την 28η εβδομάδα της κύησης, και τα ήρεμα όνειρα την 32η εβδομάδα. Τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται, μέχρι το τέλος του 1ου μήνα από 16 έως 18 ώρες και κατά το 1ο έτος έως και 15 ώρες», αναφέρει ο ειδικός των Pampers Julka Damjanovic, παιδίατρος και νεογνολόγος.

Τα νέα Pampers Baby-Dry αποτελούνται από 3 απορροφητικές κοιλότητες για λιγότερο υγρά πρωινά. Με τις 3 απορροφητικές κοιλότητες, οι νέες Baby-Dry πάνες βοηθούν στην απορρόφηση και τον καταμερισμό του υγρού μακριά από το δέρμα του μωρού. ‘Ετσι το γεγονός πως τα μωρά ξυπνούν το πρωί τόσο στεγνά όσο κοιμήθηκαν το βράδυ, αφήνει μόνο ένα ερώτημα: πού πήγαν τα τσισάκια;

Τώρα, η ώρα του ύπνου μπορεί να είναι γεμάτη με γλυκά όνειρα. Έχοντας κατά νου αυτές τις συμβουλές ασφαλείας και τα νέα Pampers Baby Dry, εσείς και το μωρό σας είστε έτοιμοι για ξεκούραση τη νύχτα, που τόσο χρειάζεστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved