Για κάθε κορίτσι που κάνει όνειρα, υπάρχει μια πριγκίπισσα που μπορεί να της δείξει ότι μπορούν να γίνουν αληθινά!

Όλες οι πριγκίπισσες, έχουν δυναμισμό, θάρρος και κάνουν όνειρα για το μέλλον. Αυτές τις αξίες διηγούνται και στα νεαρά κορίτσια μέσα από τις ιστορίες τους.

Για κάθε κορίτσι που κάνει όνειρα, υπάρχει μια πριγκίπισσα που μπορεί να της δείξει ότι μπορούν να γίνουν αληθινά!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Pocahontas only Disney princess tattoo

Η Σταχτοπούτα μας λέει ότι τα όνειρα είναι ευχές που κάνει η καρδιά μας. Η Πεντάμορφη θέλει πολλά περισσότερα από αυτά που σχεδιάζουν για αυτήν. Η Ποκαχόντας, η Άριελ, η Μέριντα δεν το βάζουν κάτω ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Το ίδιο πρέπει να μάθουν να κάνουν και τα κορίτσια μας.

Brave b125 79cs sel16 cmyk 28

Κάποιοι λένε το γυναικείο φύλο «αδύναμο». Γιατί να μεγαλώσουν με αυτή τη νοοτροπία; Κανένα κορίτσι δεν είναι αδύναμο... Κάθε άλλο. Με τη σωστή καθοδήγηση και τα σωστά παραδείγματα, θα καταφέρουν να γίνουν κορίτσια, δυναμικά, με αυτοπεποίθηση, που θα ονειρεύονται και που θα πραγματοποιούν καθετί βάζουν στόχο.

Cinderella disneyscreencaps.com 5422
M23 127

Οι πριγκίπισσες της Disney εμπνέουν τα μικρά κορίτσια να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να βασίζονται στον εαυτό τους, να είναι ατρόμητες, αποφασιστικές και τολμηρές, όπως είναι όλες οι αγαπημένες ηρωίδες. Εξάλλου, όλες οι μαμάδες «Πριγκίπισσα» δεν αποκαλούν τις κόρες τους;

mulan ks20

Αυτό έκανα (και κάνω) και εγώ με τη μικρή μου κόρη. Κάθε φορά που καταλάβαινα ότι ήθελε να τα παρατήσει, της θύμιζα τι κάνουν οι αγαπημένες της πριγκίπισσες. Μπορεί και αυτή να είναι μια «Άριελ», μια «Μουλάν», μια «Ραπουνζέλ», μια «Αυγούλα», μια «Τιάνα». Αρκεί να το θέλει... Και αρκεί να πιστεύει στον εαυτό της. Θέλω να ονειρεύεται και θέλω κάθε όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα, είτε με τη δική μου βοήθεια είτε όχι.

re

Παρακολουθήστε μαζί με τις μικρές σας πριγκίπισσες, τις ταινίες της Disney και στο τέλος συζητήστε μαζί για το τι κατάλαβαν και τι συναισθήματα ένιωσαν. Βάλτε πραγματικά παραδείγματα της ζωής και ζητήστε τους να κάνουν πράγματα με το ίδιο σθένος και θάρρος, που το κάνουν οι αγαπημένες ηρωίδες τους.

gallery princess aurora 5 56581770
Tiana y el Sapo 10

Και να θυμάστε... Για κάθε κορίτσι που κάνει όνειρα, υπάρχει μια πριγκίπισσα που της δείχνει ότι μπορούν να γίνουν αληθινά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved