Πώς η κόρη σας θα καταφέρει να κάνει νέους φίλους

Σε λίγες μέρες τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά  (ειδικά αυτά που θα αλλάξουν σχολείο) θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά σε νέο περιβάλλον και σε μία νέα τάξη με πολλούς καινούριους συμμαθητές.

Πώς η κόρη σας θα καταφέρει να κάνει νέους φίλους

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Κάποια παιδιά θα αλλάξουν σχολείο λόγω μετακόμισης και κάποια άλλα θα πάνε σε κάποιο Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό σχολείο, διαφορετικό από αυτό που θα πάνε οι φίλοι τους. Πώς όμως μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρούλα σας να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κλαίει και να στεναχωριέται που θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον; Μα φυσικά μέσα από τις ιστορίες που λατρεύει και αγαπά. Την ιστορία της Χιονάτης και την ιστορία της Μπελ.

216B H

Η Χιονάτη, μπορεί να άφησε το κάστρο της, τους ανθρώπους που είχε γύρω της αλλά στο δάσος συνάντησε νέους φίλους, καλούς και πρόθυμους να τη βοηθήσουν. Ζώα αλλά και νάνους. Η Μπελ βρέθηκε αιχμάλωτη στο κάστρο με το τέρας για να σώσει τον πατέρα της αλλά δεν έμεινε στην εξωτερική του εμφάνιση. Έγινε φίλη μαζί του και κατάλαβε ότι μέσα του κρύβεται μια ευαίσθητη μοναχική ψυχή.

IMG0044 2

Όπως λοιπόν οι αγαπημένες μας πριγκίπισσες κάνουν νέους φίλους ακόμα και σε νέο περιβάλλον, έτσι και ένα κορίτσι, που μετακομίζει ή πάει για πρώτη φορά σε ένα άλλο σχολείο μπορεί να κάνει νέους φίλους το ίδιο εύκολα όπως και πριν. Φίλους που θα εμπιστευθεί και που θα περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Μαθήματα και tips που θα βοηθήσουν τη μικρή σας πριγκίπισσα να αποκτήσει νέους φίλους χωρίς δυσκολία.

  • Διδάξτε στο παιδί σας να χαμογελά σε τουλάχιστον ένα άτομο την ημέρα. Εξάλλου όλες οι πριγκίπισσες χαρίζουν απλόχερα το χαμόγελό τους.
  • Βοηθήστε το παιδί σας να ανακαλύψει τις δυνατότητές του και τα ενδιαφέροντά του. Επιλέξτε μαζί του μια εξωσχολική δραστηριότητα που θα του ταιριάζει και θα το εκφράζει. Οι εν λόγω δραστηριότητες είναι μια πολύ καλή ευκαιρία το παιδί να έρθει σε επαφή με συνομηλίκους σε ένα πιο χαλαρό πλαίσιο. Θυμόσαστε; Η αυτοπεποίθηση θα βοηθήσει τα κορίτσια σας να κάνουν ακόμη πιο εύκολα φίλους, είτε στο νέο τους περιβάλλον είτε στην εξωσχολική τους δραστηριότητα.
  • Ζητήστε από τη μικρή σας πριγκίπισσα να είναι εκείνη, που θα κάνει το πρώτο βήμα και θα μιλήσει σε ένα νέο παιδί. Να μην ντραπεί. Πείτε της να ρωτήσει ένα κοριτσάκι ποια είναι η αγαπημένη του πριγκίπισσα και ίσως βρουν αρκετά κοινά πράγματα.
  • Ρωτήστε το παιδί σας να σας πει, ποια κορίτσια έχει συμπαθήσει και ζητήστε από τις μαμάδες να βρεθείτε εκτός σχολείου σε κάποιο πάρκο ή καλέστε τις για καφέ στο σπίτι σας. Έτσι θα έχουν αρκετό χρόνο να γνωριστούν καλύτερα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved