Τα κορίτσια μπορούν να καταφέρουν τα πάντα

Αυτοπεποίθηση! Ήταν κάτι που ήθελα η κόρη μου να έχει! Και ενώ στο σπίτι ήταν ένα δυναμικό κορίτσι, με πυγμή, θάρρος και σθένος... Ένα κορίτσι που έλεγε πάντα τη γνώμη του και έδειχνε ότι έχει αρκετή αυτοπεποίθηση, στο σχολείο της ήταν ένα αδύναμο πλάσμα, που χαμήλωνε το βλέμμα και έκανε ό,τι της έλεγαν οι φίλοι της.

Τα κορίτσια μπορούν να καταφέρουν τα πάντα

Ειλικρινά, δεν το πίστευα, όταν μου το έλεγαν οι δασκάλες της. «Πώς είναι δυνατόν», σκεφτόμουν... Και όμως, ήταν! Τότε ήταν που πήρα την απόφαση να αρχίσει μαθήματα Judo. Θα μου πείτε «Μα Judo σκέφτηκες;». Ναι! Και αυτό γιατί μία από τις αγαπημένες της πριγκίπισσες της Disney, η Μουλάν, έκανε κάτι αντίστοιχο. Πολεμικές τέχνες. Όταν λοιπόν, της είπα ότι πέρα από το μπαλέτο της θα ασχολείται και με το Judo, ενθουσιάστηκε. «Μαμά, αφού το κάνει η Μουλάν θα το κάνω και εγώ. Μου αρέσει», μου είπε και έτσι αρχίσαμε. Ήταν απίστευτο το πόση αυτοπεποίθηση αποκτούσε σιγά-σιγά. Ο δάσκαλός της, έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι εκπαιδευτές-προπονητές-δάσκαλοι, συμβάλουν σημαντικά στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Η μικρή μου, άρχισε να γίνεται πιο δυναμική στο σχολείο, να έχει αυτοπεποίθηση, να μην στεναχωριέται και να μην κλαίει με το παραμικρό, ενώ κατάφερε να νικήσει και κάποιους από τους φόβους της.

mulan ks22

Τρανό παράδειγμα, η εκδρομή μας στο Καρπενήσι. Το μικρό μου κορίτσι, τόλμησε και έκανε αναρρίχηση. Το ήθελε μόνη της και το ζήτησε μόνη της. «Μαμά, θέλω να σκαρφαλώσω ψηλά. Αφού μπορεί η Ραπουνζέλ με τον Φλιν, μπορώ και εγώ». Και έτσι τα κατάφερε. Όχι, μόνο νίκησε το φόβο της για το ύψος αλλά έφτασε μόνη της στην κορυφή και όλα αυτά χάρη στη βοήθεια του προπονητή του Judo.

756u6r7it67iuyikyuir785rytij

Πάντα η κόρη μου ό,τι κάνει το κάνει γιατί ταυτίζει τον εαυτό της με τις αγαπημένες της πριγκίπισσες. Και να σας πω την αλήθεια, αυτό είναι ένα μυστικό για να κάνει η μικρή σας πριγκίπισσα οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Είναι ένα κίνητρο. Αφού στη μικρή σας αρέσει να φορά τη στολή της αγαπημένης της ηρωίδας, σίγουρα θα θέλει να κάνει πράγματα που έχει κάνει και εκείνη κάποια στιγμή.

Η Μουλάν ήταν το μόνο κορίτσι που έμαθε πολεμικές τέχνες και κατάφερε να σώσει την Κίνα και τον αυτοκράτορα. Η Μέριντα αγαπούσε την τοξοβολία από μικρή και με εξάσκηση έγινε πολύ καλύτερη από όλους τους υποψήφιους γαμπρούς που οι γονείς της προόριζαν για αυτήν. Ένα κορίτσι, μπορεί να κάνει τα πάντα από Καράτε, Judo, Tae Kwon Do, τοξοβολία, ποδόσφαιρο ή ότι άλλο εκείνη ονειρεύεται! Έτσι, αποκτάει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Όπως, η δική μου πριγκίπισσα. Απέκτησε αυτοπεποίθηση με τη βοήθεια της Μουλάν και νίκησε το φόβο της για τα ύψη με τη βοήθεια της Ραπουνζελ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved