Μέτρα ασφαλείας για το μικρό σας αγγελούδι!

Το μικρό σας μαθαίνει πώς να περπατάει ή να μπουσουλάει, η ασφάλεια περνά σε μια τελείως νέα διάσταση. Χρησιμοποιείστε αυτές τις επτά συμβουλές για να κρατήσετε το μικρό σας ασφαλές καθώς εξερευνά το σπίτι σας. Ως γονιός, βλέποντας το μωρό σας να ξεκινάει το μπουσούλημα είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία – αλλά και ένα άγχος.

Μέτρα ασφαλείας για το μικρό σας αγγελούδι!

Μαζί με την κινητικότητα του μικρού σας έρχονται και ένα σωρό από ανησυχίες για την ασφάλειά του που μπορεί να μην είχατε καν σκεφτεί μέχρι τώρα. Ωστόσο, ενώ τίποτα δεν αντικαθιστά το σχολαστικό βλέμμα του γονιού, το να ακολουθήσετε αυτές τις επτά βασικές συμβουλές θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι όταν το μωρό σας ξεκινήσει το μπουσούλημα, εσείς και το σπίτι σας θα είστε σε ετοιμότητα.

1. Κατεβείτε – Κυριολεκτικά - στο Επίπεδο του Παιδιού σας
Όταν το μωρό σας ξεκινήσει να μπουσουλάει, γονατίστε και μπουσουλήστε στο σπίτι σας, εντοπίζοντας ακριβώς ποια αντικείμενα είναι στην εμβέλεια του μωρού σας.
Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα τυχόν κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν στο μωρό σας. Για παράδειγμα, μπουσουλώντας κάτω από το γραφείο σας μπορεί να σας θυμίσει την ξεχασμένη πρίζα η οποία βρίσκεται από κάτω του και χρειάζεται να καλυφθεί.

2. Αποκλείστε τα Σκαλιά
Αν έχετε σκάλες στο σπίτι σας, χρειάζεται να τοποθετήσετε κάγκελα ασφαλείας τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος τους. Να θυμάστε ότι αν χρησιμοποιείτε κάγκελα που ανοίγουν με την πίεση, ένα μωρό που ζυγίζει αρκετά κιλά θα μπορούσε πιθανόν να τα ξεκλειδώσει. Μια πιο ασφαλής επιλογή είναι τα επιτοίχια κάγκελα.

Capture 2 3

3. Ψάξτε για Καλώδια και Κορδόνια
Βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε με καλώδιο ή κορδόνι είναι εκτός εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων και των συστημάτων παρακολούθησης μωρού και των τηλεφώνων. Μια έξυπνη ιδέα επίσης είναι να αγοράσετε ασύρματες περσίδες και παντζούρια (χωρίς κορδόνια).

4. Ασφαλίστε Όλα τα Μεγάλα και Βαριά Αντικείμενα
Όταν το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει, θα προσπαθήσει να τραβήξει οποιοδήποτε αντικείμενο βρει προκειμένου να σηκωθεί. Βεβαιωθείτε ότι οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι γυάλες ψαριών, οι βιβλιοθήκες, τα έπιπλα, και οι μεγάλες συσκευές – γενικότερα οτιδήποτε πιθανόν να μπορούσε να πέσει στο μωρό σας αν τραβηχτεί με δύναμη – είναι στερεωμένα στον τοίχο ή το πάτωμα.

5. Κλειδώστε τους Πιθανούς Κινδύνους
Το γκαράζ, το υπόγειο, το μπάνιο, το δωμάτιο γυμναστικής και το γραφείο του σπιτιού είναι όλα δωμάτια στα οποία θα μπορούσε το μωρό σας να διατρέξει κίνδυνο. Τυχόν δωμάτιο το οποίο έχει καθαριστικά, μπογιές, βαριά εργαλεία, βάρη, μικρά αντικείμενα, ή χημικά οποιασδήποτε μορφής θα πρέπει να είναι κλειδωμένα και εκτός εμβέλειας του μωρού.

6. Ενισχύστε ή Αποκλείστε όλες τις Γωνίες και τις Πρίζες
Όλες οι αιχμηρές γωνίες κάθε επίπλου θα πρέπει να σκεπαστούν και όλες οι ηλεκτρικές απολήξεις χρειάζεται να είναι καλυμμένες.

7. Διδάξτε του το Ασφαλές Περπάτημα
Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο να περπατήσει, εξασκηθείτε πηγαίνοντας πάνω κάτω τις σκάλες, δείχνοντας του ότι πάντα θα πρέπει να κρατάει την κουπαστή. Επίσης, αφαιρέστε τυχόν μικρά χαλιά που θα μπορούσαν πιθανόν να κάνουν το μωρό σας να γλιστρήσει και να πέσει. Καθώς το μωρό σας ξεκινά να κινείται στο σπίτι, ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Τώρα η μεγαλύτερη σας πρόκληση θα είναι να ακολουθήσετε τους ρυθμούς του!

 90 90 Capture

Κρατήστε το δέρμα του μωρού σας στεγνό...

Και τώρα που το μωράκι σας θα κινείται ελεύθερο μην ξεχνάτε να κρατάτε το δέρμα του στεγνό. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια μαλακή, σαν μετάξι πάνα - γιατί όταν το δέρμα είναι προστατευμένο, το μωρό σας δεν θα αισθανθεί τίποτα άλλο πέρα από αγάπη.

Οι πάνες Pampers Premium Protection Active Fit μένουν πιο στεγνές και δεν «κρεμάνε» χάρη στα πρώτα και μοναδικά Magical Pods, τις απορροφητικές κοιλότητες που βοηθούν να κατανέμεται η υγρασία ομοιόμορφα! Με στεγνό δέρμα το μωράκι σας θα είναι χαρούμενο για να απολαύσει κάθε του κίνηση!

Μάθετε περισσότερα για τα Pampers Premium Protection Active Fit στο παρακάτω link: http://www.pampers.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved