Οι ήχοι του μωρού σας, σας λένε πολλά για το τι συμβαίνει στον κόσμο του

Ακόμα και όταν είναι βρέφος, οι ήχοι του νέου σας μωρού μπορούν να σας πουν πολλά για το τι συμβαίνει στον κόσμο του. Αναρωτιέστε τι σημαίνει “γκου” και “γκα”; Αυτός ο οδηγός με τα στάδια της ομιλίας του μωρού θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε το μπέρδεμα.

Οι ήχοι του μωρού σας, σας λένε πολλά για το τι συμβαίνει στον κόσμο του

1ος μήνας
Αφού πέρασε εννέα περίπου μήνες σε ένα ήρεμο περιβάλλον, το νέο σας μωράκι πιθανόν να έχει τρομάξει με όλους τους νέους θορύβους και αισθήσεις. Το κλάμα, οι γρήγορες κινήσεις και οι αναστεναγμοί μπορεί να σημαίνουν ότι βιώνει κάτι καινούργιο. Μπορούν, επίσης, να σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα πότε πεινάει ή πότε είναι κουρασμένο.

 MORAKI

4ος μήνας
Σε αυτή την ηλικία, το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να μιμείται τους ήχους που ακούει από τότε που γεννήθηκε. Ακούστε το μωρό σας να κατεβάζει και να ανεβάζει το ύψος της φωνής του όταν βαβίζει, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι αντιγράφει τις διακυμάνσεις της φωνής σας. Ενθαρρύνετε κάτι τέτοιο, μιλώντας αργά και προσεκτικά, όσο το περισσότερο γίνεται.

6ος-8ος μήνας
Σε αυτή την ηλικία το παιδί σας μπορεί να αρχίσει να μπουσουλάει. Μπορεί να το παρατηρήσετε να δείχνει τα παιχνίδια του, ενώ παράλληλα βαβίζει. Αυτό είναι ένα αρχικό παράδειγμα της πρώιμης επικοινωνίας. Μερικά μωρά λένε τις πρώτες τους λεξούλες σε αυτό το στάδιο, οι οποίες συχνά είναι “μαμά” ή “μπαμπά”.

 4MONTHS

12ος-18ος μήνας
Μέσα στους επόμενους μήνες, το παιδί σας πιθανόν να μάθει μερικές ακόμα λεξούλες. Μπορεί, επίσης, να αρχίσει να μιμείται συζητήσεις, βαβίζοντας με παύσεις και “απαντώντας” σε ερωτήσεις. Αν και το λεξιλόγιό του εξακολουθεί να είναι περιορισμένο σε αυτή την ηλικία, καταλαβαίνει πολλά από αυτά που λέτε. Συνεχίστε να συζητάτε για να ενισχύσετε τη γλωσσική του ανάπτυξη.

18ος-24ος μήνας
Τώρα που το παιδί σας έχει μάθει καλά έναν ικανοποιητικό αριθμό λέξεων, θα αρχίσει να τις ενώνει για να δημιουργήσει απλές προτασούλες. Καθώς προοδεύει, θα ανακαλύψετε ότι γίνεται όλο και πιο εύκολο να επικοινωνήσετε μαζί του, ένα ευπρόσδεκτο επίτευγμα και για τους δυο σας.

Pampers 2610

Ατομικά επιτεύγματα.
Όπως συμβαίνει με όλα τα σημαντικά επιτεύγματα των μωρών, τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες με το δικό τους ρυθμό. Το νέο σας μωρό είναι μοναδικό και μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο χρόνο από άλλα για να ξεκινήσει να παράγει ήχους και να κάνει χειρονομίες. Πριν το καταλάβετε, το παιδί σας θα μπει στη φλύαρη προσχολική ηλικία και έτσι, η ηρεμία και η ησυχία θα ανήκουν στο παρελθόν!

Άνεση και παιχνίδι
Και όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει το παιχνίδι... Για να παίζει το μωράκι σας ξέγνοιαστο χρειάζεται άνεση και μια πάνα η οποία να μπορεί να «χειριστεί» κάθε του κίνηση! Οι πάνες Pampers Premium Protection Active Fit μένουν πιο στεγνές και δεν «κρεμάνε» χάρη στα πρώτα και μοναδικά Magical Pods, τις απορροφητικές κοιλότητες που βοηθούν να κατανέμεται η υγρασία ομοιόμορφα! Έτσι το μωράκι σας είναι ελεύθερο να εξερευνήσει και να απολαύσει κάθε του κίνηση!

Μάθετε περισσότερα για τα Pampers Premium Protection Active Fit στο παρακάτω link: http://www.pampers.gr

THRDTHRDF
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved