Διάλειμμα για κολατσιό και… πίσω στο παιχνίδι!

Το κολατσιό έχει μείνει στη μνήμη μας από όταν ήμασταν μικρά κορίτσια, που μας φώναζε η μαμά (ή η γιαγιά μας) να διακόψουμε το παιχνίδι για να φάμε κάτι που είχε ετοιμάσει, να μας δώσει δύναμη και να συνεχίσουμε να παίζουμε...

Διάλειμμα για κολατσιό και… πίσω στο παιχνίδι!

Αυτή η μνήμη είναι που πέρασε στο DNA μας και έτσι συνεχίζουμε και εμείς με τη σειρά μας να ετοιμάζουμε το κολατσιό για τα μικρά μας ζουζούνια!

Το κολατσιό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή των παιδιών, γιατί κρατά σε ισορροπία τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους. Έτσι, δεν πεινούν μέχρι το επόμενο γεύμα, ούτε καταναλώνουν περισσότερο φαγητό από ό,τι πρέπει, χωρίς να το καταλάβουν. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα φάνε με μεγαλύτερη όρεξη το μεσημεριανό ή το βραδινό τους, αν παραλείψουμε το ενδιάμεσο γεύμα...Θα πρέπει όλες να θυμόμαστε πως τα μικρά μας ζιζάνια έχουν ανάγκη από το κολατσιό για μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερη διαύγεια!

Τι μπορείτε να δώσετε για κολατσιό: Mπουκίτσες κακάο, κουλουράκια σπιτικά, σπανακόπιτα σπιτική, κέικ με κακάο και πολλές πολλές εύκολες ιδέες που δεν θέλουν περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας για να τις ετοιμάσετε. Ρίξτε μια ματιά εδώ!

Το μόνο που χρειάζεστε να έχετε πάντοτε στο ψυγείο είναι ένα... Βιτάμ, καθώς είναι σημαντικό τα γεύματά μας να είναι όχι μόνο πλούσια σε γεύση αλλά και πλούσια σε βιταμίνες και ω-3 και ω-6 λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών! Άλλωστε Βιτάμ σημαίνει γεύση και σωστή τροφή!

photo2

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε το κολατσιό παιχνίδι! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ετοιμάστε μια γευστική απόλαυση πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την... ποδηλατάδα. Άλλωστε, μόνο τα χορτάτα παιδιά έχουν όρεξη για περισσότερο παιχνίδι!

Εξάλλου, η λήψη ενός θρεπτικού κολατσιού έχει πολλά οφέλη και για τους ενήλικες. Εάν φάτε ένα σωστό κολατσιό και δε μένετε νηστικές μέχρι το κυρίως γεύμα, πίνοντας μόνο έναν καφέ ή τρώγοντας κάτι πρόχειρο στο δρόμο, θα σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα στην εργασία σας, να μειώσετε τη συνολική πρόσληψή σας σε "κακά" λιπαρά, ακόμη και να μειώσει το άγχος σας!

Κολατσιό. Γεύση και σωστή τροφή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved