Συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και τα γλυκά μας αγγελουδάκια πεινάνε! Μόλις γυρίσουν από το σχολείο τρέχουν αμέσως στην κουζίνα και προσπαθούν από τη μυρωδιά να καταλάβουν τι έχουμε ετοιμάσει...

Συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Αν μία μέρα δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε το φαγητό που είχατε φανταστεί, μην αγχώνεστε και ρίξτε μια ματιά παρακάτω... Απολαυστικά γεύματα, με όλα τα απαραίτητα συστατικά που ένα παιδί χρειάζεται, ενώ τα υλικά υπάρχουν σίγουρα στο ψυγείο σας!

Ομελέτα με τυρί

croppedimage480320 omeleta me tiri

Διαδικασία: Εύκολη - Χρόνος προετοιμασίας: 15'-30'

Λίστα συστατικών
6 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1-2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse, η μοναδική μαργαρίνη σε ρευστή μορφή
3 κουταλιές νερό
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε
1. Χτυπάτε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών χωριστά. Τα ενώνετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό.
2. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κουταλές Βιτάμ Culinesse και ρίχνετε το μείγμα των αυγών.
3. Ξεκολλάτε την ομελέτα, πασπαλίζετε την επιφάνειά της με το τυρί (ή και με περισσότερα είδη τυριών), τη διπλώνετε στα δύο και σερβίρετε την ομελέτα με τυρί πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό! Πανεύκολο!

Όταν δεν έχουμε χρόνο, ως μανούλες το μυαλό μας πάει πάντα στην κλασική και αγαπημένη... μακαρονάδα! Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε για να μην κάνετε το φαγητό σας να φαντάζει τόσο απλό; Είναι εύκολο:

Κοτόπουλο pestο με μανιτάρια και παπαρδέλες

croppedimage480320 PESTO

Διαδικασία: Εύκολη - Χρόνος προετοιμασίας: 15'-30'

Λίστα Συστατικών
400 g ζυμαρικά (παπαρδέλες)
250 g μικρά μανιτάρια
2 κολοκυθάκια
400 g στήθος κοτόπουλου
6 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
8 κ.σ. pesto Genovese
2 κ.σ. κάπαρη

Πώς να το φτιάξετε

1. Προθερμαίνετε το grill.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και στραγγίζετε.
3. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια. Κόβετε τα κολοκυθάκια οριζόντια σε 6 μεγάλες φέτες και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
4. Αλείφετε τα κολοκυθάκια με λίγο Βιτάμ Culinesse. Τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές.
5. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε το Βιτάμ Culinesse και στη συνέχεια, προσθέτετε τις λωρίδες κοτόπουλο. Σοτάρετε για 4 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Συνεχίζουμε να σοτάρετε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το pesto, 1 κουταλιά κάππαρη και 50 ml ζεστό νερό.
6. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα. Προσθέτετε από πάνω το κοτόπουλο και τα κολοκύθια στο πλάι. Πασπαλίζετεε το πιάτο με την υπόλοιπη κάπαρη.

Tip: Μπορείτε να στολίσετε το πιάτο μας με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Πάνω από 60 χρόνια το Βιτάμ το προϊόν που αγαπάμε και που προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται όλη η οικογένεια! Εύκολες και γευστικές συνταγούλες, με αγνά υλικά για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών θα βρείτε εδώ: https://www.vitam.gr/#!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved