Παιχνίδι για το νεογέννητο: Δραστηριότητες με ένα μωρό 2 μηνών

Είστε πεπεισμένες ότι το μωρό σας το μόνο που κάνει είναι να τρώει και να κοιμάται όλη μέρα; Όπως συμβαίνει συχνά, απολαμβάνει αλλά και επωφελείται από όλα όσα το διεγείρουν στο περιβάλλον του, καθώς και από το παιχνίδι.

Παιχνίδι για το νεογέννητο: Δραστηριότητες με ένα μωρό 2 μηνών

Μάθετε περισσότερα για παιχνίδι και την ανάπτυξη του παιδιού σας.

Μετά από μια σειρά από άγρυπνες νύχτες και τάισμα σε όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, έχετε πιθανόν «μπει» σε μια ρουτίνα με το 2 μηνών μωρό σας. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης το μωρό σας είναι έτοιμο για περισσότερο χρόνο παιχνιδιού και αλληλεπίδραση μαζί σας.

Pampers 0410

Μπρούμυτα
Αφήνοντας το μωρό σας να περνά χρόνο μπρούμυτα, βοηθάει στην ενίσχυση των μυών της πλάτης και του λαιμού. Τοποθετήστε το μπρούμυτα στο πάτωμα πάνω σε μια κουβέρτα. Ανασηκώστε το στα χέρια του, προσέχοντας να μην υπάρχουν κουβέρτες ή παιχνίδια κοντά στο πρόσωπό του. Τώρα παρακολουθήστε το να προσπαθεί να σηκώσει το κεφάλι του και να παρατηρεί γύρω του από άκρη σε άκρη. Ξεκινήστε με περίπου τρία έως πέντε λεπτά, λίγες φορές την ημέρα και σταδιακά αυξήστε τον χρόνο που το αφήνετε μπρούμυτα.

Χαμόγελο!
Σε αυτή την ηλικία, το μωρό σας ξεκινάει να αναπτύξει το κοινωνικό χαμόγελο, το οποίο είναι ένα σημείο ορόσημο για όλους τους γονείς. Κρατήστε το στην αγκαλιά σας, μιλήστε του και χαμογελάστε του. Αυτό το διασκεδάζει και δημιουργεί μια επαφή με τον ήχο της φωνής σας και το βλέμμα στο πρόσωπό σας.

Διαβάστε μαζί
Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να βάλετε στη ρουτίνα σας τα παραμύθια. Μετά από μια μεγάλη μέρα γεμάτη διασκεδαστικές δραστηριότητες, μια ιστορία καθώς το βάζετε στο κρεβάτι θα το κάνει να ονειρεύεται μέσα σε λίγα λεπτά!

Εξασφαλίστε στο μωρό σας ένα καλό βραδινό ύπνο, για πρωινά γεμάτα χαμόγελα. Μην ξεχνάτε, με τα Pampers Baby - Dry έχετε αισθητά καλύτερη στεγνότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι, αν το μωράκι σας προσπαθεί να σας πει κάτι το πρωί, σίγουρα δεν θα είναι ότι κοιμήθηκε με υγρή πάνα!

Μάθετε περισσότερα για τα Pampers Baby – Dry στο παρακάτω link: http://www.pampers.gr/

81493432 4015400689263 BABY DRY MAXI 4X25
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved