Ασβέστιο: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτό το πολύτιμο στοιχείο στη διατροφή του παιδιού σας

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε ότι το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία του παιδιού σας. Γνωρίζετε όμως γιατί; Γνωρίζετε σε ποιες τροφές μπορείτε να το βρείτε;

Ασβέστιο: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτό το πολύτιμο στοιχείο στη διατροφή του παιδιού σας

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Το ασβέστιο είναι πολύτιμο για την υγεία των οστών του παιδιού και των δοντιών του από την εμβρυική κιόλας ζωή του. Η οστική μάζα των παιδιών αυξάνεται μέρα με τη μέρα και για αυτό χρειάζονται μια σταθερή παροχή ασβεστίου. Πέρα από αυτά, όμως, το ασβέστιο βοηθά στη λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος, βοηθά στην πήξη του αίματος και ενεργοποιεί τα ένζυμα που μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια.

Πόσο ασβέστιο όμως χρειάζονται τα παιδιά;
Τα παιδιά 4-8 ετών μπορούν να καλύψουν την ημερήσια ανάγκη σε ασβέστιο από 4 ποτήρια γάλα, είτε από 2 ποτήρια γάλα και 100γρ. φέτα ή 80γρ.από κάποιο σκληρό τυρί, είτε από 1 ποτήρι γάλα και 100γρ.Τυροβουτιές La Vache Qui Rit.

Τι γίνεται όταν ένα παιδί δεν πίνει γάλα; Μπορεί να φάει κάποιο τυρί για να συμπληρώσει το ασβέστιο;
Το ασβέστιο υπάρχει σε πολλές τροφές, σχεδόν σε όλες τις τροφές που αντιστοιχούν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Μικρή ποσότητα ασβεστίου περιέχουν κάποια φρούτα, λαχανικά και κρέας. Αν κάποιο παιδί δεν πίνει γάλα, φροντίστε να τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά, σκληρά κίτρινα τυριά που είναι πλούσια σε ασβέστιο.

Το παιδί μου δεν πίνει το πρωί γάλα. Τι μπορεί να φάει για να το κρατήσει και να πάρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες;
Για να συνδυάσετε τη διασκέδαση με το φαγητό, σας προτείνουμε τις Τυροβουτιές La Vache Qui Rit. Ένα παιδί μπορεί να φάει μία συσκευασία αν θέλει το πρωί, κατά τη διάρκεια του διαλλείματος στο σχολείο ή πριν τις απογευματινές του δραστηριότητες. Αξίζει να γνωρίζετε ότι ένα σκαφάκι Τυροβουτιές La Vache Qui Rit καλύπτει το 26% των αναγκών του σε ασβέστιο, ενώ 100g Τυροβουτιές καλύπτει το 74%.

 MG 1575ok 1 07

Έτσι και εσείς θα γνωρίζετε και την ημερήσια ποσότητα ασβεστίου που παίρνει το παιδί σας και το παιδί σας θα τρώει κάτι γευστικό, απολαυστικό και διασκεδαστικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved