Εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά ανάλογα την ηλικία!

Το σχολείο τελείωσε, γυρίσαμε στο σπίτι, φάγαμε οικογενειακά στο τραπέζι και διαβάσαμε τα μαθήματα της αυριανής μέρας. Το παιχνίδι όμως δεν τελείωσε και η αλήθεια είναι ότι δεν τελειώνει ποτέ! Τα καμάρια μας έχουν μια απίστευτη ενέργεια που πρέπει να εξαντλήσουν μέχρις ότου έρθει η ώρα να κοιμηθούν - «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και οι δραστηριότητες ξεκινούν!

Εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά ανάλογα την ηλικία!

Όμως εμείς οι γονείς συνηθίζουμε να τριβελίζουμε τον εγκέφαλό μας με το τι είναι σωστό για το παιδί μας... Τενίστρια ή ποδοσφαιριστής; Ποιο άραγε θα του ταιριάζει και θα αγαπήσει περισσότερο; Και ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα άθλημα;Και πως θα πρέπει να τρέφεται σωστά ανάλογα με το άθλημα ώστε να έχει τα σωστά «καύσιμα» για να καταναλώσει;

Μην φοβάστε καθόλου – είμαστε εμείς που σας νοιώθουμε και θα σας δώσουμε τις απαραίτητες κατευθύνσεις σε όλους τους τομείς.

• Πολεμικές τέχνες, χορός και θέατρο (αν βλέπετε ότι το παιδί σας έχει πιο καλλιτεχνικές ανησυχίες) συστήνονται από την ηλικία των τριών ετών.

0890890890

• Ποδόσφαιρο και μπάσκετ τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 5 ετών.
Αναφορικά με τα ομαδικά αθλήματα το μόνο που αξίζει να θυμόσαστε είναι πως το αίσθημα του ανταγωνισμού θα έρθει από τα 8 χρόνια και έπειτα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ένα άθλημα μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να αντιμετωπίσει ή και να ξεπεράσει κάποιους φόβους του.

0890890890890890

• Πιάνο και γενικότερα άλλα μουσικά όργανα επίσης μπορείτε να τα ξεκινήσετε από την ηλικία των 5-6 ετών όπου και θα μπορεί να καταλαβαίνει και να διαβάζει τις νότες.

089089

• Τα ζουζούνια μας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θέλουν πάντα ένα μικρό έναυσμα για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να μας κάνουν και εμάς περήφανους! Και επειδή ένα άθλημα που είναι η πρώτη σκέψη εμάς των γονιών, δεν είναι πάντα η λύση, μπορούμε να γράψουμε το αγγελούδι μας σε μαθήματα θεάτρου, από 4 κιόλας ετών, ή όσο και αν σας φανεί παράξενο μαθήματα τραγουδιού, από 9 ετών! Το θέμα είναι το παιδί να ξεδίνει, να διασκεδάζει και να περνάει ευτυχισμένες στιγμές σε κάτι που θα του αρέσει πραγματικά.

089089089089089088908908

Τα μωράκια μας θέλουν να μεγαλώνουν χαρούμενα, με αγάπη και παιχνίδι. Και επειδή η σωστή διατροφή τους είναι η μόνιμη ανησυχία μας, θα πρέπει να βρίσκουμε νόστιμες και θρεπτικές λύσεις ώστε να παίρνουν την ενέργεια που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις δραστηριότητές τους. Όταν, λοιπόν, τα παιδάκια μας είναι αφοσιωμένα στις ασχολίες τους , αλλά πρέπει να φάνε και το κολατσιό τους, θα πρέπει να βρούμε λύσεις που να τα συνδυάζουν όλα:

• Να είναι ένα ισορροπημένο κολατσιό. Πχ συνδυασμός γαλακτοκομικού με δημητριακά .
• Να είναι κάτι απολαυστικό, απαλό και τραγανό – για ό,τι ακριβώς τρελαίνεται το παιδί μας
• Ναι είναι εύκολο στη μεταφορά του, ιδανικό για εξωσχολικές δραστηριότητες! Το βάζουμε στην αθλητική τσαντούλα του και είναι έτοιμο.
Να μπορεί να το μοιραστεί με τους φίλους του! Όλα αυτά τα βρήκαμε στις La Vache Qui Rit τυροβουτιές!

00000000890

Άλλωστε η LaVache Qui Rit ξέρει να μεγαλώνει χαρούμενα παιδιά που θα παίζουν και θα διασκεδάζουν ασταμάτητα! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα λαχταριστό ντιπ με La Vache qui rit και τραγανά κριτσίνια !Έτσι μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι του ενώ δεν θα χάσει την όρεξή του για το βραδινό γεύμα του!

LaVache Qui Rit Τυροβουτιές και το παιχνίδι συνεχίζεται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved