Ήρθε η ώρα για χορό!

Έρχεται εκείνη η στιγμή που το μωρό σας στέκεται στο πάρκο ή στην κούνια όρθιο και αρχίζει να κινείται όταν ακούει μουσική. Ήρθε λοιπόν η ώρα ο χορός του μικρού σας να γίνει ένα ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι. Όσο βέβαια είναι μικρά πρέπει να τα αφήνουμε να κινούνται όπως θέλουν και να μην προσπαθούμε να τα πιέζουμε να μάθουν συγκεκριμένες χορευτικές κινήσεις. Αυτό που μπορούμε όμως να τους μάθουμε, είναι κάποια παιχνίδια τα οποία συνδέονται με τη μουσική και θα μπορούν να τα παίζουν σε κάποιο πάρτι με τους φίλους τους.

Ήρθε η ώρα για χορό!

Αγαλματάκια

Θα λατρέψουν το παιχνίδι όπου μπορούν να χορεύουν στους ήχους της μουσικής και να πρέπει να σταματήσουν όταν κλείσει ο ήχος. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν σταθερά παρά τις προσπάθειές μας να τα κουνήσουμε ή να τα κάνουμε να γελάσουν.

Μουσικές αγκαλιές

Ιδανικό για πιο μικρά παιδάκια. Η μουσική παίζει και χορεύετε, όταν όμως σταματά τότε πρέπει να αγκαλιαστείτε αμέσως. Παίζεται σίγουρα καλύτερα όταν είναι αρκετά παιδιά μαζί και είναι μονός ο αριθμός. Κάθε παιδάκι που δεν προλαβαίνει να αγκαλιάσει κάποιον βγαίνει από το παιχνίδι.

Μουσικές καρέκλες

Μοιάζει με το παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά όταν σταματάει η μουσική τα παιδάκια πρέπει να κάτσουν σε μια καρέκλα, πάντα όμως θα πρέπει να υπάρχει μια λιγότερη και όποιος μένει όρθιος χάνει.

Παίξτε με τα φουλάρια σας

Πάρτε από ένα μαντήλι εσείς και το παιδί σας και προσπαθήστε να το κουνήσετε με το ρυθμό της μουσικής. Έτσι σιγά – σιγά το μικρό σας θα αρχίσει να καταλαβαίνει το ρυθμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved