«Αυτά είναι τα λόγια επαγγελματία υπερηχογραφιστή σε μεγάλο μαιευτικό νοσοκομείο Αθηνών»

Ήταν 25/01/2014 όταν πήγα να κάνω την καθιερωμένη εξέταση Dopller της β' εγκυμοσύνης μου. Μετά από αρκετή ώρα, ο γιατρός μας ενημερώνει: «Το έμβρυο δεν αναπτύσσεται κανονικά, τα άκρα του είναι αρκετά κάτω από τα φυσιολογικά όρια και το ρινικό οστό υποπλαστικό».

«Αυτά είναι τα λόγια επαγγελματία υπερηχογραφιστή σε μεγάλο μαιευτικό νοσοκομείο Αθηνών»

«Δηλαδή γιατρέ;», «Το έμβρυο έχει πιθανότητες να πάσχει από κάποιο σύνδρομο και θα είναι κοντό!», «Δηλαδή θα έχει νανισμό;», «Ναι, σας είπα! Μπορούμε να προχωρήσουμε επί τόπου σε αμνιοπαρακέντηση ώστε να εξετάσετε τις επιλογές σας».

«Ποιες επιλογές, γιατρέ; Γεννάω σε ένα μήνα», «Ε, ναι έχετε δίκιο η μάνα υποχρεούται να γεννήσει το παιδί της ακόμα και αν δεν έχει κεφάλι!»

Ναι! Αυτά είναι τα λόγια επαγγελματία υπερηχογραφιστή σε μεγάλο μαιευτικό νοσοκομείο Αθηνών! Ο γιατρός μου που ήταν παρών με καθησύχασε και μου είπε να προσέχω και να ξεκουραστώ, δεν θέλαμε να με πιάσουν οι πόνοι νωρίτερα και μου πρότεινε να ξαναπάω για την ίδια εξέταση σε 2 εβδομάδες προτείνοντάς μου άλλον υπερηχογραφιστή!

Κλάμα, κλάμα, κλάμα και να μην κοιμάμαι καθόλου τα βράδια, το ίδιο και ο άντρας μου. Η πεθερά μου προσευχήθηκε στην Παναγία και της έκανε τάμα να πάρει το παιδί το όνομά της! Δύο εβδομάδες μετά τα λόγια του β' γιατρού ήταν: «Κυρία (χ) το παιδί σας έχει πάρει 900 γρ. και τα άκρα του είναι εντός φυσιολογικών ορίων. Αν κάναμε σήμερα την εξέταση για πρώτη φορά δεν θα μιλάγαμε για κανένα σύνδρομο, βέβαια πάντα με τα ποσοστά σιγουριάς που μας δίνει η εξέταση!».

Ξέσπασα σε κλάματα... Στις 24/02/14 με αξίωσε η Παναγία να γεννήσω ένα υγιέστατο κοριτσάκι, τη Μαρία μου! Δεν υπάρχει μέρα που να μην σκέφτομαι τα λόγια του πρώτου γιατρού... Μην χάνετε την πίστη σας ποτέ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved