«Μαμά, ξέχασα να σου πω "Ευχαριστώ"»

Ίσως θα έπρεπε να γράψω για τις εμπειρίες μου ως νέα μαμά ενός υγιέστατου και χαρούμενου αγοριού 7,5 μηνών, αλλά θέλω να γράψω για την δική μου μαμά.

«Μαμά, ξέχασα να σου πω "Ευχαριστώ"»

Μαμά, ξέχασα να σου πω «Ευχαριστώ!». Ευχαριστώ για την αγάπη, τη φροντίδα, τα φιλιά και τις αγκαλιές όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα τα χρειάζομαι και ξέρω πως δεν θα μου λείψουν από εσένα. Ευχαριστώ για την στήριξη και την υποστήριξη σε ο,τι έκανα και κάνω, ακόμα και όταν δεν τα καταφέρνω όπως θα ήθελα. Ευχαριστώ για τα καθαρά ρούχα και το φαγητό που με περίμενε όταν γυρνούσα από το σχολείο. Ευχαριστώ για τις ώρες που έμεινες ξάγρυπνη δίπλα μου όταν ήμουν άρρωστη.

Ευχαριστώ που με έμαθες τι θα πει οικογένεια. Ευχαριστώ που με έμαθες να μην το βάζω κάτω και να προσπαθώ. Ευχαριστώ για εκείνες τις φορές που με μάλωσες όταν ξενύχτησα ή έκανα κάτι άσχημο, τώρα σε καταλαβαίνω.

Καταλαβαίνω την αγάπη σου, τους φόβους, την αγωνία, το άγχος, τα ξενύχτια σου. Συγγνώμη που έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να τα καταλάβω όλα αυτά... αλλά τώρα εγινα μαμά.

Ευχαριστώ που πέρα από μένα και τον αδερφό μου, αγάπησες και μεγάλωσες άλλα δυο παιδιά χωρίς να είναι βιολογικά δικά σου. Με δίδαξες πολλά με αυτό... Ευχαριστώ που σε όλες τις δύσκολες στιγμές κράτησες ενωμένη την οικογένεια και δεν λύγισες. Ευχαριστώ για όλες τις φορές που κλείσαμε θυμωμένες το τηλέφωνο και μετά με πήρες πάλι γελώντας.

Ευχαριστώ που εκείνο τον πρώτο δύσκολο μήνα μετά τη γέννα μου ήσουν δίπλα μου και με στήριζες. Ευχαριστώ που με μαθαίνεις να είμαι καλός άνθρωπός και καλή μαμά. Έχοντας ως πρότυπο εσένα, νομίζω ότι θα τα καταφέρω! Ευχαριστώ που είσαι η ηρωίδα μου! Αν ξαναγεννιόμουν, εσένα θα ήθελα για μαμά!

Μαμά! Ξέχασα να σου πω πως είμαι μια ευτυχισμένη μαμά, ο γιος μου είναι το θαύμα μου! Όταν μου χαμογελά τα πάντα σβήνουν από το μυαλό μου και τότε είναι σαν να μου χαμογελά ο κόσμος όλος... Γιατί είναι ο κόσμος μου όλος!

Μαμά σ' ευχαριστώ για όλα! Μαμά σ' αγαπώ....

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved