«Ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω την κόρη μου, τουλάχιστον έναν χρόνο»

Καλησπέρα. Με λένε Κατερίνα και πριν δύο χρόνια, (έπειτα από πολύ κόπο, άκυρες ορμονικές θεραπείες και πολύ άγχος,ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα) έφερα στον κόσμο ένα υπέροχο υγιέστατο κοριτσάκι.

«Ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω την κόρη μου, τουλάχιστον έναν χρόνο»

Από την πρώτη στιγμή που την πήρα στα χέρια μου, έπιασε κιόλας να θηλάζει. Στον τέταρτο μήνα κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό. Στον 8ο μήνα έχασα μέρος της ακοής μου επειδή αρνήθηκα άμεση θεραπεία με διακοπή του θηλασμού. Στον 10ο κόντεψα να χάσω τις θηλές μου, αφού είχαν σκιστεί από τη βάση, αλλά δεν σταμάτησα.

Ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω την κόρη μου, τουλάχιστον έναν χρόνο! Έτσι στον 13ο μήνα, έχοντας τηρήσει την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου, άρχισα να της δίνω σιγά σιγά εβαπορέ γάλα. Έπειτα από 3-4 μέρες, η μικρή μου την ώρα που την έβαλα στο στήθος μου να θηλάσει, με κοίταξε, φίλησε το στήθος μου και με πήρε αγκαλιά. Αυτό ήταν!

Δεν θήλασε ξανά από εκείνη την στιγμή. Εγώ βέβαια άρχισα να κλαίω, μην μπορώντας να πιστέψω και να δεχτώ τι είχε γίνει. Κάποτε όμως θα σταματούσε. Θα θυμάμαι πάντοτε αυτή τη σκηνή και αυτή για μένα ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved