«Μούδιασα όταν άκουσα το πρώτο σου κλάμα, και δάκρυα κύλησαν στα μάτια μου όταν φίλησα τα ζεστά, φουσκωτά μαγουλάκια σου»

Ήταν 25/12/2012 όταν με τρεμάμενα χέρια κράτησα ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο δώρο, «εσύ που φώλιασες μέσα μου».

«Μούδιασα όταν άκουσα το πρώτο σου κλάμα, και δάκρυα κύλησαν στα μάτια μου όταν φίλησα τα ζεστά, φουσκωτά μαγουλάκια σου»

«Το ταξίδι της εγκυμοσύνης συναρπαστικό. Ήσουν ζωηρός, και παιχνιδιάρης, γεμάτος ενέργεια. Λαχταρούσα το κάθε σου σκίρτημα. Είχες συνέχεια λόξυγγα, πέντε ίσως και έξι φορές την ημέρα, και εγώ πλημμύριζα από αγάπη κάθε φορά που έβλεπα την κοιλιά μου να πάλλεται ρυθμικά. Ποτέ δεν με απασχόλησε εάν θα είσαι αγοράκι ή κοριτσάκι. Ήσουν το παιδί μου και μεγάλωνες μέσα μου.

Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να μεγαλώνεις και να αναπτύσσεσαι φυσιολογικά. Ένιωθα τόσο γεμάτη όταν άκουγα την καρδούλα σου να χτυπά τόσο γρήγορα και δυνατά κάθε φορά που επισκεπτόμασταν τον γιατρό μας. Ήθελα να έρθεις στη ζωή, όσο ποιο ομαλά, ειρηνικά και φυσιολογικά γινόταν.

Ήλπιζα ότι το σώμα μου θα ανταποκρινόταν σε αυτό για το οποίο έχει κατασκευαστεί. Κι όμως το πρώτο μας ραντεβού ήταν προγραμματισμένο με καισαρική τομή ένα Σάββατο του Σεπτέμβρη, στις 42 εβδομάδες κύησης. Να ξέρεις ότι δεν ένιωσα τον παραμικρό φόβο για την επέμβαση. Το μόνο που ήθελα ήταν να είσαι εσύ καλά. Μούδιασα όταν άκουσα το πρώτο σου κλάμα, και δάκρυα κύλησαν στα μάτια μου όταν φίλησα τα ζεστά, φουσκωτά μαγουλάκια σου.

Μπόρεσα και ψέλλισα "Εσύ ήσουν που είχες λόξηγγα; Καλωσόρισες!"

Ήσουν τόσο όμορφο μωρό. Και δεν το λέω μόνο εγώ που είμαι η μαμά σου, αλλά όλοι όσοι μας αγαπούν και σε αντίκρισαν τα πρώτα λεπτά της ζωής σου. Οι παππούδες και γιαγιάδες, οι θείοι, και βεβαίως και η νονά σου. Εγώ και ο μπαμπάς σου ανοίξαμε την αγκαλιά μας, την καρδιά μας και σε υποδεχτήκαμε.

Ήρθες και ολοκλήρωσες μία μακρόχρονη σχέση που μετρούσε από τα φοιτητικά μας χρόνια! Μας έκανες οικογένεια, φώτισες την ζωή μας. Είσαι ήδη δεκαοχτώ μηνών. Καμιά φορά νιώθω ότι θέλω να σταματήσω τον χρόνο να σε κρατήσω για λίγο μωρό, όμως είναι τόσο συναρπαστικό να σε βλέπω να μεταλλάσσεσαι σε ένα αγοράκι με τόσο λαμπερή προσωπικότητα. Θέλω να μεγαλώσεις έτσι ώστε να έχεις να διηγηθείς πολλές ιστορίες και αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία.

Θέλω να μεγαλώνεις με υγεία, να έχεις όνειρα, στόχους και θάρρος για να πολεμήσεις για αυτά. Να ξέρεις ότι ο μπαμπάς και εγώ θα είμαστε πάντα δίπλα σου δίνοντας σου απλόχερα αγάπη και υποστήριξη για να καταφέρεις όλα τα παραπάνω. Και να ξέρεις πως όσες φορές και εάν πέσεις θα είμαστε πλάι σου για να σε βοηθήσουμε να σηκωθείς. Την μέρα που γεννήθηκες, ξεκίνησε το δικό σου ταξίδι σε αυτή τη γη.

Κι όμως ένα κομμάτι σου θα μείνει για πάντα μέσα μου. Εξάλλου για τόσους μήνες ήμασταν ένα και έχουμε μοιραστεί τα πιο όμορφα μυστικά που μόνο εγώ και εσύ ξέρουμε. Και ένα κομμάτι της δικής μου καρδιάς πάντα θα χτυπάει στο δικό σου σωματάκι.

Σε ευχαριστώ γιε μου που με επέλεξες για μαμά σου. Σε Αγαπώ !

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved