«Μετά από 72 ώρες συνεχούς θηλασμού ένιωσα να καταρρέω συναισθηματικά και σωματικά»

Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, άρχισα να την θηλάζω χωρίς να ξέρω ότι δεν το κάνω σωστά. Δεν γαντζωνόταν πάνω μου, αλλά σαν νέα μαμά που ήμουν δεν ήξερα ότι είναι λάθος.

«Μετά από 72 ώρες συνεχούς θηλασμού ένιωσα να καταρρέω συναισθηματικά και σωματικά»

Οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο με είδαν που θήλαζα την μικρή και μου είπαν ότι το κάνω σωστά, οπότε και συνέχισα. Δυο μέρες μετά, το βάρος του μωρού μου μειώθηκε! Η μαία αντιλήφθηκε το λάθος και η κόρη μου άρχισε να τρέφεται σωστά. Έπρεπε όμως να αναπληρώσει και για τις προηγούμενες ημέρες.

Θήλαζε γάλα για τουλάχιστον 1 ώρα κάθε φορά και έκανε ένα διάλειμμα 15 λεπτών και μετά συνέχιζε! Μετά από 72 ώρες συνεχούς θηλασμού ένιωσα να καταρρέω συναισθηματικά και σωματικά. Πονούσε τόσο πολύ το στήθος μου που ό,τι ρούχο και να φόραγα ο πόνος ήταν αφόρητος.

Μετά από μερικές ημέρες και σε συνεννόηση με τον γιατρό μου αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την αντλία μητρικού γάλακτος. Φαίνεται όμως ότι δεν το έκανα σωστά με αποτέλεσμα να μειωθεί το γάλα μου. Για να χορτάσει το μωρό αναγκάστηκα να του δώσω και γάλα εμπορίου σε συνδυασμό με το μητρικό.

Τελικά δεν κατάφερα να θηλάσω για περισσότερες από 8 βδομάδες... Ακόμα και σήμερα αισθάνομαι ενοχές αλλά πιστεύω πώς εμείς οι μητέρες μεταξύ μας δεν θα έπρεπε να κατηγορούμε η μια την άλλη αλλά να αλληλοϋποστηριζόμαστε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved