Πώς μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας τα χρώματα με παιχνίδια και τρικ;

Όπως κάθε τι επιμορφωτικό που θέλετε να περάσετε στο παιδί σας, έτσι και τα χρώματα θα πρέπει να τα μάθουν με την σωστή επανάληψη. Είναι ο βασικός τρόπος ώστε τα παιδιά σας να μάθουν ποιο είναι το κόκκινο, να το ξεχωρίζουν από το πορτοκαλί και τι χρώμα έχει ο ήλιος.

Πώς μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας τα χρώματα με παιχνίδια και τρικ;

Τι πρέπει να κάνετε γι' αυτό;

Πρώτα απ' όλα πρέπει να αγοράσετε βιβλία που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Για να μάθουν δηλαδή στα νήπια τα χρώματα. Όταν κάθεστε μαζί του και ξεφυλλίζετε το βιβλίο, θα πρέπει να του επισημαίνετε τις μεγάλες φιγούρες του βιβλίου και να το ρωτάτε τι χρώμα έχει.

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος είναι όταν το ντύνετε, να του ζητάτε να σας φέρει από την ντουλάπα το κόκκινο μπλουζάκι του ή το μπλε παντελόνι του. Αν κάνει λάθος θα πρέπει να το διορθώνετε και να του υποδεικνύετε ποιο είναι το σωστό. Με τη συνεχή επανάληψη, σίγουρα θα μάθει ποιο είναι το κόκκινο μπλουζάκι και το μπλε παντελόνι.

Ξεκινήστε καλύτερα από τα έντονα χρώματα. Το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό είναι αυτά που ξεχωρίζουν καλύτερα καθώς είναι πιο έντονα και μένουν στο παιδί.

Ό,τι κάνετε με τα ρούχα, να τα κάνετε σε κάθε τι με το οποίο έρχεται σε επαφή το παιδί σας. Δηλαδή, μπορείτε την ώρα που τρώει να του επισημάνετε ότι τα μπιζέλια έχουν πράσινο χρώμα ή ότι ο κρόκος του αυγού είναι κίτρινος. Έτσι, το παιδί θα συνδυάσει στο μυαλό του αυτά τα χρώματα και θα τα μάθει, αργά ή γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved