Παίξτε το κυνήγι του θησαυρού

Ψάχνετε να βρείτε κάτι να κάνετε στο πάρτι του παιδιού σας που θα βρει ενδιαφέρον και το ίδιο και οι φίλοι του; Ένα κυνήγι θησαυρού είναι σίγουρα το πιο απλό και μπορείτε να το ξεκινήσετε από την ηλικία των 4 μέχρι και για παιδιά πάνω από 8 ετών. Κάνει και για μικρότερα παιδιά αλλά αντί για γράμματα θα πρέπει να έχετε φωτογραφίες που να οδηγούν στο επόμενο στοιχείο είναι όμως πιο δύσκολο.

Παίξτε το κυνήγι του θησαυρού

Ιδέες για το κυνήγι του θησαυρού

1. Σχεδιάστε ένα κυνήγι όπου το ένα στοιχείο θα οδηγεί στο επόμενο και ούτω καθεξής. Μπορείτε να πάρετε πλαστικά αβγουλάκια ή να γράψετε τα στοιχεία σε χαρτόνια με έντονο χρώμα. Το τελευταίο στοιχείο θα οδηγεί στο θησαυρό που μπορεί να είναι από προσκλήσεις σε κάποιο θεματικό πάρκο, εισιτήρια σινεμά, ή απλά μια λιχουδιά. Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να βάζετε αινίγματα για να είναι πιο συναρπαστικό.

2. Φτιάξτε ένα χάρτη για το θησαυρό.

3. Βάλτε στις καρτέλες γράμματα με τα παιδιά να πρέπει να τα βρουν όλα για να μπορούν να φτιάξουν τη λέξη με την τοποθεσία του θησαυρού.

4. Φτιάξτε μια λίστα με απλά αντικείμενα και βάλτε τα παιδιά να τα βρουν. Εάν είναι πολλά τα παιδιά χωρίστε τα σε ομάδες.

5. Μαζέψτε κέρματα και κρύψτε σε κάποιο σημείο στο σπίτι, ή απλώστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Να τα έχετε μετρήσει για να ξέρετε ότι τα βρήκαν όλα.

6. Τα στοιχεία μπορεί να είναι λέξεις με τη μορφή κρεμάλας για να τη βρουν και να συνεχίσουν στο επόμενο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved