Χειροποίητο καδράκι από πηλό

Μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε παρέα με τα παιδιά σας είναι τα καρδάκια από πηλό! Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λίγα ενώ το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!

Χειροποίητο καδράκι από πηλό

ΥΛΙΚΑ

- Πηλός

- 1 ποτήρι

- Πινέλο

- Τέμπερες

- Βερνίκι

- Σπάγκος

- Καλαμάκι

Πώς θα το φτιάξετε; Πλάθετε τον πηλό σε μια μεγάλη επιφάνεια, όσο χοντρό το θέλετε. Με το ποτήρι κάνετε το στρογγυλό σχήμα ή με ανάλογα κουπ πατ όποιο άλλο σχήμα θέλετε. Από πάνω πάλι αποτυπώνετε με μικρότερα κουπατ, ή με τα ανάγλυφα καπάκια από τα παιδικά σφραγιδάκια, σχέδια σαν τα σχέδια που κάνετε στην παραλία, ένα ψαράκι ή ένα καβουράκι ή ότι άλλο θέλετε. Αν πιάνει το χέρι σας μπορείτε να τα κάνετε και με τη μύτη μιας οδοντογλυφίδας.

Στο πάνω μέρος του πηλού με το καλαμάκι κάνετε δυο τρύπες για να μπορέσετε να περάσετε τον σπάγκο. Έπειτα θα αφήσετε τον πηλό να στεγνώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού στεγνώσει καλά, μπορείτε να αρχίσετε να το χρωματίζετε με τις τέμπερες. Αφού στεγνώσουν και οι μπογιές, περνάτε όλη την επιφάνεια με το βερνίκι για να είναι γυαλιστερό. Περάστε τον σπάγκο και το καδράκι σας είναι έτοιμο για να το κρεμάσετε όπου επιθυμείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved