Φτιάξτε ένα κουμπαρά σε σχήμα σκύλου

Είναι πολλά τα «συν» ενός κουμπαρά. Τα παιδιά σας μαθαίνουν από νωρίς να αποταμιεύουν και όταν έρχεται η στιγμή να ξοδέψουν αυτά που μάζεψαν ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Πόσο μάλλον εάν έχουν φτιάξει μόνα τους τον κουμπαρά.

Φτιάξτε ένα κουμπαρά σε σχήμα σκύλου

Θα χρειαστείτε: Ένα πλαστικό βαζάκι από μερέντα ή μαρμελάδα, ή από γιαούρτι, αλλά όλα πρέπει να έχουν καπάκι. Κόλλα, μαρκαδόρους, υφάσματα και κουμπιά. Ετικέτα για κλειδιά. Κορδέλα και μια κάλτσα σε αντίθετα χρώματα μεταξύ τους. Ένα μαχαίρι ή κοπίδι και ένα χάρακα.

Καπακώστε καλά το βαζάκι σας και γυρίστε το ανάποδα. Με το κοπίδι κόψτε στην άκρη του την σχισμή του κουμπαρά. Βάλτε την κάλτσα στο βαζάκι μέχρι η άκρη της να φτάσει την κορυφή του. Αν περισσεύει πολύ κόψτε λίγο την άκρη. Στην πάνω άκρη κόψτε την κάλτσα στη μέση έτσι ώστε να βγουν τα αυτιά του σκύλου. Μπορείτε να τα δέσετε με την κορδέλα. Κόψτε με το ψαλίδι την κάλτσα στο σημείο όπου βρίσκεται η σχισμή για τα κέρματα. Με τα κουμπιά την κορδέλα και τα άλλα υφάσματα φτιάξτε, μάτια, μύτη και στόμα για το σκυλάκι σας. Με την υπόλοιπη κορδέλα φτιάξτε το κολάρο κολλώντας το γύρω – γύρω από το βαζάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved