Κατασκευές με χαρτόκουτα

Αφού βγάλετε από το χαρτόκουτο ότι έχει μέσα, συνήθως μάλλον το πετάτε! Μπορείτε όμως να βγάλετε κάτι χρήσιμο ακόμη και από το κουτί που αρχικά μπορεί να σας φανεί άχρηστο. Υπάρχουν πολλές ιδέες για τη χρήση του, σας δίνουμε τις πιο διασκεδαστικές.

Κατασκευές με χαρτόκουτα

1. Χτίστε ένα φρούριο: Δυο - τρία κουτιά είναι όλα όσα χρειάζεστε για να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα. Βάλτε κουτιά είτε του ίδιου είτε διαφορετικού σχήματος και δημιουργήστε ένα φρούριο. Τα παιδιά σας θα μπορούν να παίξουν και να το χρησιμοποιούν σε ότι παιχνίδι θέλουν, εξάλλου είναι χάρτινο και δεν πρόκειται να πάθει τίποτε.

2 Φτιάξτε μια πόλη: Εδώ θα χρειαστείτε περισσότερα από ένα δύο. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με υφάσματα που σας ήταν άχρηστα μέχρι τώρα, ή να τα ζωγραφίσετε. Ακόμη και η προετοιμασία θα είναι πολύ διασκεδαστική. Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε την πόλη λίγο πριν το πάρτι του παιδιού σας και να μπορεί να παίξει με τους φίλους του.

3 Φτιάξτε ένα παιχνίδι με σχήματα: Έχουμε δει πολλές φορές στην αγορά παιχνίδια όπου το παιδί σας πρέπει να βρει το κατάλληλο σχήμα, για το κατάλληλο σημείο. Κόψτε λοιπόν μέσα από το κουτί σχήματα και βάλτε το μωρό σας να τοποθετήσει στο αντίστοιχο σχήμα αυτό που έχει στο χέρι του.

4. Φτιάξτε ένα κουκλόσπιτο: Είναι ιδανικά για να φτιάξετε ένα κουκλόσπιτο. Με τη βοήθεια μιας καλής κόλλας, μπορείτε να φτιάξετε και επίπεδα έτσι ώστε το μικρό σας να έχει και ξεχωριστά δωμάτια για τις κούκλες του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved