Ας περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας με εκπαιδευτικά παιχνίδια!

Γράφει η Μαρία Λουίζα Βούρου

Ας περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας με εκπαιδευτικά παιχνίδια!

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου μαμάδες!

Μαμάδες ηρωίδες θα σας χαρακτήριζα που προσπαθείτε καθημερινά να κάνετε τις δουλειές σας και παράλληλα να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά σας! Ειδικά αυτή την περίοδο που είμαστε πολύ περισσότερο στο σπίτι από ότι ποτέ!

Πολύ συχνά δέχομαι ερωτήσεις από εσάς μανούλες για τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες που κάνουμε με τον Ιασονάκο.

Ήθελα καιρό να σας γράψω ένα σχετικό άρθρο και με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, ως εκ τούτου σκέφτηκα πως είναι μια καλή ευκαιρία αφού σίγουρα θα ψάχνετε δωράκια δημιουργικά και εποικοδομητικά για τα παιδάκια σας.

Σε μια εποχή που τα tablet, τα videogames και η τηλεόραση είναι η εύκολη λύση απασχόλησης των μικρών, ξέρω πως οι περισσότερες ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους και παιχνίδια τα οποία θα τα εκπαιδεύσουν, θα βοηθήσουν στην ενσυναίσθησή τους και θα τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Ευτυχώς υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες παιχνιδιών με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή παιχνιδιών που βοηθάνε τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι!

Πείτε μου τώρα αλήθεια, πόσες φορές παίξατε και φτιάξατε LEGO κατασκευές όταν ήσασταν μικρές;

lego maria louiza 1

Προσωπικά τρελαινόμουν να αφήνω τη φαντασία μου να τρέχει και να φτιάχνω μικρές κατασκευές, σπιτάκια, πάρκα, γέφυρες και πολλά άλλα.
Το ακόμα πιο ευτυχές όμως είναι πως η LEGO εξελίσσεται και έχει δημιουργήσει τη σειρά LEGO DUPLO, η οποία έχει μεγάλα τουβλάκια και είναι πιο εύκολο για τα πολύ μικρά παιδάκια να εξασκήσουν το μυαλό τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές, αναπτύσσοντας παράλληλα την λεπτή κινητικότητα αλλά και τα συναισθήματά τους!

Το αγαπημένο παιχνίδι μας αυτή την εποχή είναι το LEGO DUPLO Επεκτάσιμο Παιχνιδόσπιτο!

lego maria louiza 3

Πραγματικά ο μικρός έχει ενθουσιαστεί! Το συγκεκριμένο σπίτι δίνει πολλές δυνατότητες στα μικρά σας να παίξουν και να μάθουν!
Είναι ακριβές αντίγραφο ενός κανονικού σπιτιού που θα μπορούσε να ζει μια οικογένεια! Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν πως είναι η καθημερινή ζωή στο σπίτι! Μπορείτε να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας τους ρόλους μαμά, μπαμπάς παιδί και να περάσετε μοναδικές στιγμές μαζί τους!

lego spitaki



Είναι 3 σε 1 . Μπορείτε δηλαδή να το αναπροσαρμόσετε και να φτιάξετε άλλα δυο διαφορετικά σπίτια. Έτσι θα εξασκηθούν ακόμα περισσότερο οι κινητικές τους δεξιότητες όπως και η φαντασία τους.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο με ό,τι έχει ένα σπίτι ακόμα και με μικρές κουβέρτες, ψυγείο και είδη υγιεινής.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά γι’ αυτό και τα LEGO DUPLO είναι μια πολύ καλή επιλογή έτσι ώστε μέσα από το παιχνίδι να μπορούν τα μικρά μας να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και να δέχονται καινούρια ερεθίσματα.

Είναι το τέλειο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδάκια σας ειδικά τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και θα είμαστε ακόμα περισσότερες ώρες μαζί τους. Ας φροντίσουμε να τους δώσουμε όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο μπορούμε παίζοντας και μαθαίνοντας. Όχι μόνο εκείνα από εμάς αλλά και εμείς πολλές φορές μαθαίνουμε από εκείνα και γινόμαστε ξανά παιδιά έστω και για λίγο!

Σας φιλώ και τα λέμε σύντομα εδώ στο αγαπημένο Blog των μαμάδων!

Μου στέλνετε τα μηνύματά σας στο instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved