Τι περιλαμβάνει το 24ωρο μιας νέας μητέρας στο σπίτι; Οι μαμάδες τους Mothersblog.gr αποκαλύπτουν!

Μπορεί η φετινή χρονιά να μην ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τη νέα δεκαετία που διανύουμε, ωστόσο εκπλήρωσε την επιθυμία κάθε σύγχρονης μητέρας, η οποία προσπαθεί καθημερινά να ισορροπήσει ανάμεσα στον απαιτητικό ρόλο της μητρότητας και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Τι περιλαμβάνει το 24ωρο μιας νέας μητέρας στο σπίτι; Οι μαμάδες τους Mothersblog.gr αποκαλύπτουν!

Γιατί ακόμη και αν στερηθήκαμε κάποια πράγματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε δεδομένα, συγχρόνως αναπληρώσαμε τον χαμένο χρόνο με τα μικρά μας, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο σπίτι και απολαμβάνοντας καθημερινά την παρέα τους! Έτσι, ανακαλύψαμε χιλιάδες ευφάνταστους τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά και μέσα από αυτούς καταφέραμε να αποκτήσουμε ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας.

Όπως ήταν επόμενο, με την απασχόλησή μας να έχει περάσει σε φάση τηλεργασίας και τους παιδικούς σταθμούς να είναι κλειστοί δεδομένων των συνθηκών, η καθημερινότητά μας άλλαξε αναπόφευκτα. Ακόμη και αν στην αρχή δεν ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένες με την έκβαση της κατάστασης και προβληματιζόμασταν πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα deadlines και τα μικρά μας να τριγυρίζουν ανάμεσα στα πόδια μας, δεν αργήσαμε να βρούμε τους ρυθμούς μας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Εάν αναρωτιέσαι πώς τα καταφέραμε, παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τα «μυστικά» που μας βοήθησαν να παραμείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να χορτάσουμε «σπιτικές» και άκρως διασκεδαστικές στιγμές με τα μικρά μας!

Απολαμβάνοντας ένα 8ωρο εργασίας και... παιχνιδιού

Τη στιγμή που ενημερώθηκα πως για το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να εργάζομαι από το σπίτι, ομολογώ πως δεν «πέταξα» από τη χαρά μου. Σκεφτόμουν πόσο δύσκολο θα είναι να συγκεντρωθώ στην εργασία μου, όταν την ίδια στιγμή η μικρή μου θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μου τραβήξει την προσοχή, να παρατήσω υπολογιστές, διαδικτυακές συναντήσεις και να αφοσιωθώ αποκλειστικά σε εκείνη. Όπως είναι λογικό, δεν μπορούσα να αγνοώ το παιδί, ούτε να απέχω από τα επαγγελματικά μου καθήκοντα, για αυτό έπρεπε να βρω την «χρυσή» τομή, ώστε να εργάζομαι απερίσπαστη και η κορούλα μου να περνάει ευχάριστα τον χρόνο της στο πλάι μου. Ευτυχώς, χάρη στα ογκώδη, χρωματιστά τουβλάκια και τις φιγούρες LEGO DUPLO, βρήκα τον τρόπο να παραμείνουμε και οι δύο δημιουργικές και συγκεντρωμένες! Όσο η μικρή μου έφτιαχνε τις δικές της κατασκευές, εγώ μπορούσα να παραμείνω προσηλωμένη στην απασχόλησή μου και συγχρόνως να την επιβραβεύω για τις δημιουργίες της ή να τις δίνω ιδέες και έμπνευση για να αναπτύξει περισσότερο την κατασκευή της. Έτσι, όχι μόνο κυλούσε πιο εύκολα και διασκεδαστικά το δικό μου 8ωρο, αλλά η μικρή μου δεν χρειάστηκε να στερηθεί ούτε στιγμή την παρουσία μου.

lego1

Δημιουργώντας οικογενειακές και «σπιτικές» αναμνήσεις

Παρότι οι ώρες που περνούσα μέχρι πρόσφατα στο γραφείο ήταν για εμένα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μου, δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες, αφού ήμουν από τις τυχερές μαμάδες που τα παιδιά τους βρίσκονται στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, οπότε τις ώρες που εγώ έπρεπε να εργάζομαι, εκείνα παρακολουθούσαν τα μαθήματα του σχολείου μέσω του διαδικτύου. Συνεπώς, δεν προέκυψε κάποια τεράστια αλλαγή στην οικογενειακή καθημερινότητα, πέρα από το γεγονός πως περιορίστηκε στους τοίχους του διαμερίσματός μας. Αυτό βέβαια δεν ήταν απαραίτητα κακό, γιατί από την ώρα που εγώ σχολούσα και τα παιδιά ολοκλήρωναν τα μαθήματα, είχα τον χρόνο να τα βοηθήσω στη μελέτη τους, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω παλαιότερα, να περάσουμε το απόγευμά μας δημιουργώντας παρέα σπιτικά γλυκά και συνταγές για το οικογενειακό γεύμα, να δούμε ταινίες, να γνωριστούμε καλύτερα, να χαρούμε ο ένας την παρέα του άλλου και να δημιουργήσουμε ξεχωριστές οικογενειακές αναμνήσεις που είναι βέβαιο πως θα αναπολούμε στο μέλλον!

lego2

Μοιράζοντας δύο απαιτητικούς ρόλους μέσα σε 24 ώρες

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη εβδομάδα υπό συνθήκες teleworking ήταν κάπως παράξενη, όμως ήταν μία πιλοτική φάση που με βοήθησε να καταλάβω πώς θα διαμορφώσω το 24ωρο μου, ώστε να παραμείνω η καλύτερη μαμά του κόσμου και μία συνεπής επαγγελματίας. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω, ήταν να μοιραστώ με τον σύζυγο τα οικογενειακά... βάρη και να επενδύσω τον ελεύθερο χρόνο που είχα μέσα στην ημέρα στα μικρά μου. Με άλλα λόγια, μπορεί τις ώρες που εργαζόμουν η παρουσία μου να ήταν σχεδόν ανύπαρκτη μέσα στο σπίτι όμως, πιο πριν είχαμε ξεκινήσει οικογενειακώς την ημέρα μας με ένα χορταστικό πρωινό και το μεσημεριανό μας έβρισκε πάλι όλους μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι. Όταν ερχόταν πλέον η ώρα να κάνω «log out» από τον υπολογιστή, γνώριζα πως η ημέρα μου θα τελειώσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αφού θα με έβρισκε στο σαλόνι παρέα με τα μικρά μου, να παίζουμε, να γελάμε και να σκαρώνουμε τους δικούς μας φανταστικούς κόσμους με τη βοήθεια των LEGO DUPLO.

lego3

Τέλος, ανεξάρτητα από το αν εργάζεσαι ή όχι, όσο μένουμε σπίτι, να ξέρεις πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να «κλείσεις» την ημέρα σου, από το να απολαύσεις λίγες συναρπαστικές στιγμές παιχνιδιού με το μικρό σου! Χάρη στα LEGO DUPLO, όχι μόνο θα έρθετε πιο κοντά, αλλά το παιδί θα απολαύσει τη συντροφία σου και εσύ θα χαλαρώσεις από την ένταση της ημέρας, παίζοντας μαζί του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved