Γιορτές στο σπίτι: Πώς θα κάνουμε τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα πιο όμορφα για τα παιδιά

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του χειμώνα, δεν μπορούμε να κρύψουμε με τίποτα την ανυπομονησία μας για την έναρξη των Χριστουγέννων.

Γιορτές στο σπίτι: Πώς θα κάνουμε τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα πιο όμορφα για τα παιδιά

Γιατί ακόμη και αν οι φετινοί εορτασμοί προμηνύονται πολύ διαφορετικοί από όσους έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μας εμποδίζει να τους απολαύσουμε στο έπακρο και να τους χαρίσουμε τη λάμψη και τη «μαγεία» που τους αναλογεί! Αντιθέτως, το γεγονός πως οι γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι πολύ πιο σπιτικές και σε στενό οικογενειακό κύκλο, μας δίνει έμπνευση να τις γιορτάσουμε όπως εμείς επιθυμούμε.

Παρότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε αυτή την αισιόδοξη περίοδο του χρόνου με τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους, όπως τον παππού, τη γιαγιά, τους θείους και τα ξαδέρφια μας, συγχρόνως μας δίνεται η ευκαιρία να δυναμώσουμε τον πυρήνα της οικογένειας και τη σχέση που έχουμε με τα μικρά μας, δημιουργώντας ανεξίτηλες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις που θα αναπολούμε με νοσταλγία στο μέλλον. Εάν αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρουμε, παρακάτω σου προτείνουμε μερικές διασκεδαστικές προτάσεις, που θα σου δώσουν έμπνευση για να βιώσετε τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα, με τον πιο γιορτινό και οικογενειακό τρόπο!

Ακολουθούμε τις παραδόσεις του τόπου μας

Τι κι αν τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν στο σπίτι; Όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος για να απολαύσουμε τις γιορτές! Εφόσον, λοιπόν, έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας, φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε στα πατροπαράδοτα έθιμα του τόπου μας και να δώσουμε μία πιο παραδοσιακή «νότα» στην περίοδο των Χριστουγέννων. Με άλλα λόγια, εάν μέχρι πέρυσι συνήθιζες να αγοράζεις τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες από κάποιο συνοικιακό ζαχαροπλαστείο, φέτος ήρθε η ώρα να τολμήσεις τις συνταγές γλυκισμάτων που κληρονόμησες από τη μαμά και τη γιαγιά σου, αφού αυτές είναι που θα χαρίσουν στο σπίτι σου τα λαχταριστά αρώματα και τη «ζεστή» θαλπωρή των Χριστουγέννων. Εάν η ηλικία του μικρού σου δεν είναι η ιδανική για να συμμετέχει μαζί σου στην παρασκευή των γλυκών, μπορεί να σου κρατήσει παρέα στην κουζίνα, όσο εσύ θα του συστήνεις τα υλικά που χρησιμοποιείς για τις συνταγές, δίνοντάς του την ευκαιρία να τα γευτεί, να τα μυρίσει, να τα ανακαλύψει μέσω της αφής, ενώ θα είναι το πρώτο άτομο που θα δοκιμάσει τα δημιουργήματά σου.

lego giortes 2

Απολαμβάνουμε οικογενειακώς ατελείωτες ώρες παιχνιδιού

Ένας τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά με τα μικρά μας την περίοδο των γιορτών, είναι να ανακαλύψουμε τους «συμμάχους» που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε μαζί τους, ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Ακριβώς για αυτό, τα ογκώδη, χρωματιστά τουβλάκια LEGO DUPLO είναι το γιορτινό «πακέτο» που αξίζει να τοποθετήσουμε κάτω από το δέντρο μας. Τα διαχρονικά τουβλάκια είναι το ιδανικό παιχνίδι για τα παιδιά που βρίσκονται σε προσχολική ηλικία, αφού τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, «ξεδιπλώνοντας» συγχρόνως τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένα από μη τοξικά υλικά υψηλής ποιότητας και έχουν περάσει μία σειρά σχολαστικών ελέγχων πριν καταλήξουν στα χέρια των μικρών μας, οπότε είναι απόλυτα ασφαλή.

lego giortes 3

Παραμένουμε σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Μπορεί οι κατευθύνσεις των ειδικών να μην επιτρέπουν στα μικρά μας να τραγουδήσουν τα κάλαντα στον παππού και τη γιαγιά με τον παραδοσιακό τρόπο, όμως η εποχή μας παρέχει όλα τα τεχνολογικά μέσα για να πραγματοποιήσουμε ένα οικογενειακό βίντεο, στο οποίο θα τους στέλνουμε φιλιά, μελωδικές ευχές και την αγάπη μας! Εάν βέβαια είναι εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα gadget, μπορούμε ακόμη και να μοιραστούμε μαζί τους το γιορτινό τραπέζι, μέσω μίας βιντεοκλήσης και ενώ θα βρίσκεται ο καθένας στο σπίτι του. Έτσι, όχι μόνο θα τους μεταδώσουμε τη χαρά και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων, αλλά θα τους εκφράσουμε με έναν λίγο πιο... high tech τρόπο, πως ακόμη και αν περνάμε χωριστά τις φετινές γιορτές, εμείς συνεχίζουμε να τους έχουμε στο μυαλό μας και να ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί γύρω από ένα εορταστικό τραπέζι!

lego giortes 4

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν την περίοδο που διανύουμε, στο χέρι μας είναι να δώσουμε στα φετινά Χριστούγεννα τον γιορτινό και αισιόδοξο χαρακτήρα που πραγματικά τους αξίζει. Απολαμβάνοντας τη συντροφιά των μικρών μας και «χτίζοντας» δικούς μας φανταστικούς κόσμους με τα τουβλάκια LEGO DUPLO, θα μπορέσουμε να δραπετεύσουμε για λίγο από την πραγματικότητα και να γίνουμε και εμείς πάλι παιδιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved