Ασφάλεια και υγιεινή τώρα και στο σχολείο

Ήταν τέλη Ιανουαρίου όταν γνωρίσαμε μία νέα πραγματικότητα στη ζωή μας, τον Covid 19.

Δέσποινα Καμπούρη
Ασφάλεια και υγιεινή τώρα και στο σχολείο

Δεν προλάβαμε να κατανοήσουμε επαρκώς τις συνέπειες που θα είχε στη ζωή μας αυτή η πανδημία μέχρι που ήρθε το πρώτο lockdown που έλαβε ποτέ χώρα στον τόπο μας. Για πρώτη φορά κλειστήκαμε κυριολεκτικά στα σπίτια μας για να σταματήσουμε την μετάδοση αυτού του επικίνδυνου ιού.

Το lockdown έφυγε, όχι όμως και ο κορονοιός. Μπορεί να επανήλθαμε σε μία διαφορετική κανονικότητα, όμως ο κίνδυνος είναι ακόμη υπαρκτός και κυκλοφορεί κυριολεκτικά ανάμεσά μας.

Μαζί με την έξοδο από τα σπίτια, μετά από ένα αγχωμένο καλοκαίρι, άνοιξαν τα σχολεία. Δεν ξέρω ούτε μία μαμά που να μη θορυβήθηκε, να μην αγχώθηκε, για το κατά πόσο εύκολα θα εξοικειώνονταν τα παιδιά μας με τις μάσκες και με όλα τα πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής.

Όσο κι αν προστατευόμαστε ατομικά εμείς οι ενήλικες, όσο κι αν φροντίζουμε το σπίτι μας να λάμπει από καθαριότητα και να μην υπάρχουν εστίες μόλυνσης και κακής υγιεινής, ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά, αν και κατά πόσο εφαρμόζονται αντίστοιχα μέτρα στα σχολεία. Στα σχολεία όπου εκατοντάδες παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους καθημερινά.

Όμως, βρέθηκε ένας μεγάλος σύμμαχος να φροντίσει για τα παιδιά μας!

Ο Δήμος Αθηναίων και η KLINEX φροντίζουν για την υγιεινή και την καθαριότητα όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης με το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» με στόχο να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες απολυμαντικών προϊόντων και για τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου, που υποδέχτηκαν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Δες το βίντεο που ακολουθεί και θα μάθεις όλες τις λεπτομέρειες αυτής της υπέροχης πρωτοβουλίας!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved