Ο κορονοϊός στην καθημερινότητα των παιδιών: «...για να έχω μία τάξη κα-θα-ρή»!

Το πρώτο «μάθημα» που έμαθαν τα παιδιά μου στο σχολείο, από τον παιδικό σταθμό ακόμα, ήταν… τραγουδιστό.

Ο κορονοϊός στην καθημερινότητα των παιδιών: «...για να έχω μία τάξη κα-θα-ρή»!

«Συμ-μαζεύω, συμ-μαζεύω, για να έχω μία τάξη κα-θα-ρή», τραγούδησαν ξαφνικά ένα μεσημέρι και η μεγάλη και, λίγα χρόνια αργότερα, η μικρή μου κόρη και, πραγματικά, με έκαναν την πιο χαρούμενη μαμά του κόσμου, εκείνη τη στιγμή. Διότι, το μάθημα της καθαριότητας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά που παίρνουν για όλη τους τη ζωή – πλάι στη γνώση, πηγαίνει η προστασία και η ασφάλειά τους και μία μαμά πρέπει και θέλει αυτό να το γνωρίζει καλά. Το γεγονός ότι έκτοτε η καθαριότητα έγινε για τις μικρές μου παιχνίδι, ήταν ένα πραγματικό έξτρα κέρδος!

Ειδικά στην εποχή μας, στην πρωτόγνωρη περίοδο του κορονοϊού που διανύουμε, μια καθαρή τάξη, ένα καθαρό σχολείο, είναι πρωτεύον ζήτημα για μαμάδες και μαθητές, για δασκάλους και καθηγητές, για την ίδια την κοινωνία, που πυρήνας της είναι το σχολείο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα παιδιά μας φέτος καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον από αυτό που είχαν συνηθίσει: Φορούν προστατευτικές μάσκες, κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τους συμμαθητές τους, απολυμαίνουν τα χέρια τους όσο πιο συχνά και σχολαστικά μπορούν. Υπάρχει όμως μια αξία, σταθερή στη σχολική ζωή από τον… παιδικό σταθμό ακόμα: Η καθαρή τάξη, που σημαίνει παιδιά ασφαλή, η καθαρή τάξη, που σημαίνει παιδιά υγιή.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας το πόσο χρειάζονται μια καθαρή τάξη, για την οποία θα φροντίσουν όλα μαζί, κάθε ώρα και στιγμή που βρίσκονται στο σχολείο τους. Για να έχουν όμως μια «τάξη κα-θα-ρή», όπως λέει και το αγαπημένο σχολικό τραγουδάκι των παιδιών μου και των συμμαθητών τους, είναι καλό να τηρούν όσο πιο πιστά γίνεται μια σειρά από κανόνες που θα βοηθήσουν στο καλύτερο αποτέλεσμα, για όλους!

Η μάσκα και ο σωστός χειρισμός της

Η χρήση της μάσκας στον χώρο του σχολείου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας τη φετινή σχολική περίοδο. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία μεγάλη αλλαγή, που μπορεί ακόμα και να φέρει αντιστάσεις από την πλευρά του παιδιού, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι. Όμως, οι ειδικοί επιστήμονες συμφωνούν πως με τη χρήση της μάσκας προστατεύουμε τον διπλανό μας, προστατεύουμε συνεπώς και τον εαυτό μας, είναι το πιο σημαντικό «όπλο» μας κατά του κορονοϊού και θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να είμαστε εκεί για τα παιδιά μας και να ακούσουμε τους φόβους τους, τις αγωνίες τους και τις στεναχώριες τους. Να εξηγήσουμε πάλι και πάλι, όσες φορές χρειαστεί, τι συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα, τι έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και τι αναμένεται στο άμεσο μέλλον να συμβεί. Να δώσουμε το παράδειγμα και να φοράμε τη μάσκα μας όπου απαιτείται, με προθυμία και χωρίς να δυσανασχετούμε.

klinex 5 deuteri



Τα παιδιά μας, πολύ γρήγορα, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και θα μας δείξουν τον δρόμο. Κάθε αρχή μπορεί να είναι δύσκολη, όμως η συνέχεια θα μας επιβραβεύσει, κι εμάς και τα παιδιά μας. Διότι πώς θα είναι μια τάξη καθαρή με καλύτερο τρόπο από ό,τι αν φορούν τη μάσκα τους παιδιά και δάσκαλοι;

Η απολύμανση, συχνά και σχολαστικά

Μεγάλο ζητούμενο της φετινής σχολικής χρονιάς είναι η σωστή, επαρκής απολύμανση, τόσο σε επίπεδο παιδιού όσο και σχολείου. Κάθε παιδί καθαρίζει και απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό ή στη βρύση ανά τακτά χρονικά διαστήματα – γεγονός που εμπεδώσαμε από την αρχή της πανδημίας, εάν δεν το εφαρμόζαμε ήδη μέχρι τότε. Τι γίνεται όμως με τις σχολικές αίθουσες; Απολυμαίνονται όπως πρέπει ώστε να απομακρύνονται και να εξολοθρεύονται κατά το δυνατόν, τα βακτήρια; Η Klinex – αυθεντία στην απολύμανση – πραγματοποιεί από το 2016 το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», το οποίο αποτελείται από μια εκπαιδευτική πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, αλλά και από τη διάθεση καθαριστικών προϊόντων σε σχολεία όλης της χώρας. Ειδικά φέτος, καλύπτει με προϊόντα της το σύνολο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου της Αθήνας, του μεγαλύτερου της χώρας, αλλά και συνολικά 800 σχολείων πανελλαδικά. Καθένας μας, με ένα κλικ, μπορεί να βρει όλα τα διαδραστικά μαθήματα της Klinex για την καθαριότητα και με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουμε στα παιδιά μας, πώς να κρατούν τους ιούς και τα μικρόβια μακριά ακόμα και στον χώρο του σχολείου!



Με τα καθαριστικά προϊόντα της Klinex, διατηρούμε το περιβάλλον μας υγιεινά καθαρό και εξουδετερώνουμε το 99,9% των βακτηρίων και τον κορονοϊό. Έτσι, όλες οι επιφάνειες στο σχολικό περιβάλλον παραμένουν ουσιαστικά καθαρές και επομένως ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων, μειώνεται δραστικά για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ουσιαστική απολύμανση, ουσιαστική καθαριότητα για μια τάξη ουσιαστικά και εις βάθος καθαρή, για παιδιά προστατευμένα και γονείς που αισθάνονται ασφάλεια.

Η υγιεινή των παιδιών

Η υγιεινή είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που δίνουμε εμείς οι γονείς στα παιδιά μας, όμως η πανδημία του κορονοϊού, μας υποχρέωσε να δούμε το ζήτημα περισσότερο αποφασιστικά και όχι με τον «αυτονόητο» τρόπο που το κάναμε μέχρι σήμερα. Πάντοτε λέγαμε στα παιδιά μας να πλύνουν τα χέρια τους, τώρα όμως το κάνουμε επιμελώς και τα βοηθάμε να το καταφέρουν σωστά, όσο μικρά κι αν είναι. Όταν ήταν μικρά, επιμέναμε στον σχολαστικό καθαρισμό στο ντους και στο μπάνιο τους - «και πίσω από τα αυτιά», λέμε όλες οι μαμάδες – τώρα όμως φροντίζουμε ακόμα περισσότερο αυτό να τους εντυπωθεί βαθιά. Διότι, η προσωπική υγιεινή στις μέρες είναι εξόχως σημαντική για μικρούς και μεγάλους, για το σπίτι και για το σχολείο, για το καθαρό δωμάτιο και την καθαρή τάξη.

klinex 5 triti



Ο σεβασμός στον εαυτό τους, η προσωπική υγιεινή, σημαίνει για τα παιδιά μας να διατηρούν καθαρό και το σώμα τους και τον χώρο τους - είτε πρόκειται για το δωμάτιό τους στο σπίτι, είτε για την τάξη τους στο σχολείο. Καθαρό θρανίο, καθαρή καρέκλα, καθαρή σχολική τσάντα, καθαρά βιβλία και τετράδια, δημιουργούν ένα σύνολο υγειές και κατά το δυνατόν χωρίς μικρόβια και βακτήρια, χωρίς κινδύνους και απειλές για την ασφάλειά τους.

Ο κορονοϊός και οι συνέπειες του στις ζωές μας είναι πραγματικότητα εδώ και λίγους μήνες και η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, είναι ήδη πολύ ξεχωριστή. Ο κορονοϊός βρίσκεται και στην καθημερινότητα των παιδιών μας, που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις. Η Klinex βρίσκεται στο πλευρό τους, βρίσκεται στα σχολεία τους και φροντίζει να είναι καθαρά – για να είναι τα παιδιά μας ασφαλή και υγιή και στις τάξεις τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved