Στο σχολείο με την KLINEX: Καθαρή τάξη, υγιή παιδιά

Πίσω στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν οι μαθητές και το… καρδιοχτύπι μεταφέρθηκε τώρα στις μαμάδες όλης της χώρας, που αγωνιούν περισσότερο από ποτέ για το αν τα παιδιά τους θα είναι προστατευμένα στο σχολείο τους.

Στο σχολείο με την KLINEX: Καθαρή τάξη, υγιή παιδιά

Η φετινή συγκυρία είναι τέτοια που η καθαριότητα και η απολύμανση στο σχολείο παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο και τα παιδιά καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα ακόμα «κατόρθωμα»: Να εμπεδώσουν και να σεβαστούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, ώστε να είναι καλά τα ίδια και οι οικογένειές τους, οι συμμαθητές και οι δάσκαλοί τους.

Η καθαριότητα και η αξία της, η ουσιαστική της σημασία για την υγεία όλων μας και ειδικά των παιδιών, είναι δεδομένο ότι την έχουν διδαχθεί ήδη από το σπίτι. Για παράδειγμα, τα παιδιά μας γνωρίζουν ότι πρέπει να πλένουν συχνά και σωστά τα χέρια τους για να διώχνουν τα μικρόβια. Γνωρίζουν ότι πρέπει να καλύπτουν με τον αγκώνα τους τη μυτούλα και το στόμα όταν φτερνίζονται ή όταν βήχουν. Ακόμα κι αν δεν εφαρμόζουν πιστά, ανελλιπώς όλους τους κανόνες, ειδικά αν είναι ακόμα σε νηπιακή ηλικία, εν τούτοις έχουν έρθει σε επαφή με τις βασικές αρχές υγιεινής και την κατάλληλη συμπεριφορά ανά περίσταση.

Φέτος όμως τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο τους με έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό τους: Η Klinex, που «καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει» κάθε σπίτι στην Ελλάδα από το 1951 που πρωτοκυκλοφόρησε, έχει αναλάβει τον εφοδιασμό με καθαριστικά προϊόντα όλων των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου της Αθήνας, που είναι ο μεγαλύτερος της χώρας, αλλά και συνολικά 800 σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, τα σχολεία διαθέτουν τα κατάλληλα «όπλα» για να εξουδετερώσουν κατά 99,9% των βακτηρίων και τον κορονοϊό και να εξασφαλίζουν ένα κατά το δυνατόν υγιές περιβάλλον για τα παιδιά.



Η ενέργεια αυτή της Klinex εντάσσεται στο πρόγραμμα Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο, που ξεκίνησε το 2016 και έως σήμερα μέσω αυτού έχουν διατεθεί 300 τόνοι καθαριστικών προϊόντων σε 800 σχολεία 32 ελληνικών νομών, όπου φοιτούν 112.000 μαθητές. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε με αφορμή επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι ένα υγιεινά καθαρό, σχολικό περιβάλλον, βοηθά τα παιδιά να εξελίσσονται γνωστικά, αλλά και ψυχοκοινωνικά, ώστε να μεγαλώνουν ισορροπημένα, χαρούμενα και με αυτοπεποίθηση.

klinex sto sxoleio1

Στο πλαίσιο αυτό, η Klinex δημιούργησε μια ψηφιακή πλατφόρμα, που απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και δάσκαλους και έχει σκοπό να δείξει στα παιδιά τη σπουδαιότητα της καθαριότητας και τις απολύμανσης. Χρησιμοποιώντας διαδραστικά παιχνίδια, μεταφέρει στα παιδιά με τον ιδανικότερο τρόπο όλη τη γνώση που χρειάζονται έτσι ώστε να βελτιώσει τις ικανότητές του για πρόληψη, προσωπική υγιεινή, αλλά και για τη διατήρηση της καθαριότητας του σχολείου του.

Με τη βοήθεια της Klinex τα παιδιά μας μαθαίνουν πώς να κρατούν τους ιούς και τα μικρόβια μακριά ακόμα και στον χώρο του σχολείου, ενώ η καθαριότητα… γίνεται παιχνίδι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved