Q&A: «Ο 6χρονος γιος μου τρίβεται συνέχεια στο χαλί»-Τι να κάνω;

Έναν από τους πιο συχνούς προβληματισμούς που έχουν οι μανούλες με αγοράκια θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Q&A: «Ο 6χρονος γιος μου τρίβεται συνέχεια στο χαλί»-Τι να κάνω;

Ζητήσαμε μάλιστα, την απάντηση της ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου, Αλεξάνδρας Καππάτου προκειμένου να δώσει τις πολύτιμες συμβουλές της.

"Το παιδί μου είναι 6-7 χρονών και ασχολείται συχνά με τα γεννητικά του όργανα. Τι να κάνω; τρίβεται συνέχεια στο χαλί".

Απάντηση : Α. Καππάτου

Από νωρίς τα παιδιά, αγγίζοντας τα γεννητικά τους όργανα, διαπιστώνουν ότι τους προκαλείται ένα ευχάριστο συναίσθημα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό . Κάποια παιδιά όμως ασχολούνται σε διαρκή βάση με τα γεννητικά τους όργανα ενώ θα μπορούσαν να έχουν και άλλες δραστηριότητες. Παρατηρείστε σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό, όταν πλήττει, πριν από τον ύπνο, όταν τον μαλώνετε, όταν οι γονείς έχετε συγκρουστεί, επειδή δεν ασχολείστε μαζί του... Ενδεχομένως το παιδί αισθάνεται μοναξιά ή άγχος και ο αυνανισμός λειτουργεί χαλαρωτικά και αγχολυτικά. Ασχοληθείτε μαζί του με ηρεμία και σταθερότητα και οι δυο γονείς. Αλλάξτε τη στάση σας. Ενημερώστε το με ηρεμία ότι όταν θέλει να ασχοληθεί με το σώμα του να το κάνει όταν είναι μόνος στο δωμάτιό του και όχι μπροστά στους άλλους. Να τον απασχολεί ο πατέρας και να έχει αθλητικές δραστηριότητες. Αν συνεχιστεί να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.

Αλεξάνδρα Καππάτου: ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος

site: http://www.akappatou.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved