Φτιάξτο μόνη σου: Δωράκι για το δοντάκι που έπεσε!

Ξέρετε το έθιμο με την νεράιδα των δοντιών; Κάθε φορά που ένα νεογιλό δοντάκι πέφτει για να βγει στην θέση του το νέο δόντι, το παιδί αφήνει το δοντάκι του κάτω από το μαξιλάρι του. Το έθιμο λέει πως όταν κοιμηθεί  η νεράιδα των δοντιών έρχεται παίρνει το δοντάκι και στη θέση του αφήνει ένα νόμισμα!

Φτιάξτο μόνη σου: Δωράκι για το δοντάκι που έπεσε!

Είναι ένα πολύ όμορφο έθιμο που αξίζει να διατηρήσετε! Έτσι λοιπόν σκέφτηκα μια πρωτότυπη ιδέα για να βάλετε μέσα το νόμισμα και να κάνετε το δωράκι της νεράιδας πιο εντυπωσιακό!

Σας έχω δείξει σε προηγούμενα άρθρα λοιπόν πως να φτιάξετε τσόχινα στολιδάκια!

Με λευκή λοιπόν τσόχα φτιάχνετε ένα δοντάκι 10χ5 εκ. περίπου και στην μέση περίπου κόβετε ενα επιπλέον κομμάτι που ράβετε μόνο από τις 3 πλευρές για να σχηματίσετε μια τσεπούλα!

dontaki01 1


Προσθέτετε ματάκια και ένα όμορφο χαμόγελο!

Μπορείτε να κολλήσετε κουμπάκια, πλαστικά ματάκια ή στρογγυλά κομματάκια τσόχας για μάτια. Το στόμα του μπορείτε να το φτιάξετε είτε με κλωστή είτε με μπογιά σε στυλό ή ακόμα και μικρές πούλιες κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη!

dontaki02 1

Βάζετε και στην τσεπούλα ένα κέρμα και το βράδυ το αφήνετε δίπλα στο μαξιλάρι......το πρωί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη θα δώσει πολλή χαρά στους μικρούς μας φίλους!

dontaki03 1


Extra tip: Μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε δόντι ένα γράμμα από το όνομα του παιδιού και σιγά σιγά να αποκτήσει ολόκληρο το όνομά του. Αυτό θα προσθέσει μεγαλύτερη προσδοκία στην αναμονή του!

Αυτές και άλλες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου Il Sorriso στο facebook καθώς και στο http://ilsorrisod.wix.com/ilsorrisocreations
Επίσης μπορείτε να με βρείτε στον δικό μου προσωπικό χώρο: Μινώας 50, στα Μέγαρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved