Η ανοιχτή επιστολή Ταλιμπάν στη 16χρονη Πακιστανή που έφαγε σφαίρα στο κεφάλι!

Θα θυμάστε την απίστευτη ιστορία της 16χρονης Πακιστανής Μαλάλα Γιουσαφζάι που πάλευε για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση και η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν!

Η ανοιχτή επιστολή Ταλιμπάν στη 16χρονη Πακιστανή που έφαγε σφαίρα στο κεφάλι!

Η νεαρή κοπέλα, μετά από αυτό έχει γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, έχοντας επιζήσει από την επίθεση που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή της. Ένας από τους ανθρώπους που ήθελαν να της τερματίσουν τη ζωή, τώρα έρχεται με επιστολή του να της εξηγήσει γιατί είχε γίνει στόχος για τους Ταλιμπάν.

Στο γράμμα αυτό, ο Αντνάν Ρασίντ εκφράζει τη μεταμέλειά του, όχι επειδή προέβη στην απόπειρα δολοφονίας της αλλά επειδή δεν την είχε προειδοποιήσει ενώ σε κανένα σημείο δεν ζητά συγγνώμη.

Της εξηγεί, όμως, πως οι Ταλιμπάν δεν της επιτέθηκαν στο σχολικό λεωφορείο που την μετέφερε στο σπίτι της επειδή εκείνη προσπαθούσε να προωθήσει τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση αλλά επειδή θεωρούσαν πως έκανε καμπάνια εναντίον τους.

Μάλιστα, ο Ρασίντ, ζητά από τη νεαρή κοπέλα η οποία από τότε που τραυματίστηκε ζει στο Λονδίνο, να επιστρέψει στην πατρίδα της ώστε να θυμηθεί ξανά τον σκοπό του Ισλάμ και να αφοσιωθεί σε αυτόν, περνώντας από σεμινάρια Ισλαμισμού για κορίτσια.

Όσο για τις άνανδρες πράξεις των Ταλιμπάν να ανατινάσσουν κτίρια σχολείων και λεωφορεία με μαθητές, ο Ρασίντ έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Όπως τόνισε στην επιστολή, οι Ταλιμπάν κάνουν όλες αυτές τις πράξεις γιατί θεωρούν πως οι στόχοι τους χρησιμοποιούνται ενίοτε ως κρησφύγετα του στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντνάν Ρασίντ υπήρξε αξιωματικός της Αεροπορίας του Πακιστάν, καταδικάστηκε το 2003 για την απόπειρα δολοφονίας του τότε προέδρου της χώρας και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δραπέτευσαν πρόσφατα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved