Πώς να μεγαλώσετε ένα καλό και πειθαρχημένο παιδί

Τι σημαίνει πειθαρχεία για ένα γονιό; Η άποψη που έχετε για το θέμα θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει το πώς θα μεγαλώσετε το παιδί σας έτσι ώστε να είναι καλότροπο. Η λέξη πειθαρχεία σίγουρα μπορεί να τρομάζει, αλλά η σωστή χρήση κάποιων κανόνων σίγουρα θα σας βοηθήσουν στο σπίτι. Πάνω απ' όλα δεν πρέπει να φέρεστε στο παιδί σας έτσι όπως δεν θα θέλατε να σας φέρονται και οι άλλοι και αυτός είναι ο πρώτος κανόνας.

Πώς να μεγαλώσετε ένα καλό και πειθαρχημένο παιδί

Τι πρέπει να κάνετε:

* Δημιουργήστε κανόνες, αλλά απλούς και λιγοστούς, αφού ένα μικρό παιδί δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλούς.

* Φροντίστε να κρατάτε το χιούμορ σας και να θυμάστε πάντα ότι το παιδί σας είναι μικρό και ο χαρακτήρας του διαμορφώνεται και εξελίσσεται ακόμη. Δεν θα φέρεται πάντα με τον τρόπο που θέλετε.

* Βρείτε τρόπο να βάζετε κάποια όρια, αλλά να έχετε υπόψη ότι πρέπει να φροντίζετε – ακόμη και αν δείχνει ότι δεν σας ακούει – να του δείχνετε ότι το αγαπάτε.

* Προσπαθήστε να μην έχουν απαγορευτική χροιά τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει. Για παράδειγμα από το να του πείτε «Δεν μπορείς να παίξεις τώρα» είναι καλύτερο να του πείτε «είναι η ώρα για φαγητό» ή «είναι η ώρα για ύπνο» ανάλογα με το λόγο που δεν πρέπει να παίξουν. Το «όχι» και το «μην» είναι λέξεις που πρέπει να αποφεύγετε γιατί προκαλούν αντίδραση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved