Πόσα κιλά μπορώ να πάρω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αυτά που λέγανε παλιότερα, ότι δηλαδή κατά την εγκυμοσύνη μία γυναίκα πρέπει να τρώει για δύο, ξεχάστε τα. Πρόκειται για μύθους ή μάλλον για πράγματα που συνέφεραν τις γυναίκες για να μην νιώθουν ένοχες που έπαιρναν τόσα κιλά ως έγκυες.

Πόσα κιλά μπορώ να  πάρω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι ανάλογα με το σωματότυπό της μία γυναίκα, δικαιούται να βάλει συγκεκριμένα κιλά. Μπορεί κατά βάση να γνωρίζετε ότι μία έγκυος είναι ιδανικό να βάλει 9 με 12 κιλά αλλά και αυτό εξαρτάται και από το βάρος της ενδιαφερόμενης.

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης είναι πως μία γυναίκα που είναι έγκυος χρειάζεται τουλάχιστον 200 θερμίδες από ό,τι κανονικά και αυτό γιατί οι ανάγκες του σώματός σας τώρα που αναπτύσσεται μέσα σας μια νέα ζωή, είναι πολύ αυξημένες. Σύμφωνα με μελέτες λοιπόν των γιατρών, το ιδανικό βάρος που πρέπει να πάρει κάθε γυναίκα ανάλογα με το σωματότυπό της, έχει ως εξής:

Μία πολύ αδύνατη μέλλουσα μαμά πρέπει να πάρει από 13 έως 18 κιλά, μία γυναίκα με κανονικό βάρος αρκεί να πάρει από 11 έως 16 κιλά. Μία υπέρβαρη γυναίκα αρκεί να πάρει από 7 έως 11 κιλά ενώ μία παχύσαρκη μέλλουσα μαμά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με το βάρος που θα πάρει κατά την εγκυμοσύνη και δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 5 με 9 κιλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved