Πίνει αρκετό νερό το παιδί μου;

Συχνά αναρωτιόμαστε αν το παιδί μας κατά της διάρκεια της ημέρας πίνει αρκετό νερό. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν πάντα πότε διψούν ως εκ τούτου υπάρχει ο κίνδυνος να μην πίνουν τόσο νερό όσο χρειάζεται ώστε να διατηρεί την ενέργεια του κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του. Πόσο νερό πρέπει να πίνει το παιδί και πως θα το βοηθήσουμε να το καταναλώσει;

Πίνει αρκετό νερό το παιδί μου;

Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών, από τότε δηλαδή που ξεκινούν τη στέρεα τροφή, καλό θα ήταν να καταναλώνουν από 300ml νερό ημερησίως. Μόλις το παιδί χρονίσει και μέχρι τα τρία του έτη περίπου, η καταναλώσει νερού θα πρέπει να αυξηθεί στο 1 με 1,5 λίτρο.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να καταναλώνει νερό; Μην ξεχνάτε να του γεμίζετε ένα μπουκάλι νερό σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του και να του θυμίζετε να πίνει για να παίρνει ενέργεια. Επίσης, μπορείτε να γεμίζετε μια κανάτα νερό (ένα λίτρο), για να ελέγχετε πόσο νερό καταναλώνει. Μην ξεχνάτε πως το νερό είναι καλύτερη πηγή υγρών και καλό θα ήταν να μην αντικαθιστάται από ζαχαρούχους χυμούς ή αλλά υγρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved