Τι δεν πρέπει να δίνει το παιδί σας στο κουνέλι του για φαγητό;

Τα κουνέλια θα πρέπει να τρέφονται με τρόφιμα που να είναι προσαρμοσμένα στην διατροφή τους.

Τι δεν πρέπει να δίνει το παιδί σας στο κουνέλι του για φαγητό;

Στην άγρια φύση, τα κουνέλια τρώνε κυρίως χορτάρι. Μπορούν να βόσκουν για μέχρι 6-8 ώρες ημερησίως.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες χλόης και γρασίδι είναι ζωτικής σημασίας για την φυσιολογική πέψη. Αν η διατροφή είναι πολύ χαμηλή σε φυτικές ίνες, πεπτικά προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν - ένα άλλο κοινό πρόβλημα στα κουνέλια.

Για να έχει το κουνέλι σας μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει:

  • Να του παρέχετε συνεχώς καλής ποιότητας φρέσκο χόρτο και σανό (θα πρέπει να αποτελούν περίπου το 80% της συνολικής διατροφής) - π.χ. Timothy, βρώμη, σταρένιο, Paddock. Τα κουνέλια δεν θα πρέπει να τρέφονται με Λουκέρνη (αλφάλφα) ή Τριφύλλι Hays, δεδομένου ότι έχουν πάρα πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Το Grass ή το γρασίδι είναι υψίστης σημασίας για την παροχή επαρκών ινών στην υγεία του γαστρεντερικού αλλά και για να διατηρούνται υγιή τα δόντια του.
  • Να του παρέχετε άφθονα φρέσκα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, περίπου δύο φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα. Μερικά παραδείγματα λαχανικών είναι το μπρόκολο, το σέλινο, τα αντίδια, τα ζαχαρότευτλα , το λάχανο, το σπανάκι, το μαρούλι και βότανα, όπως μαϊντανός, πικραλίδα, κόλιανδρο, βασιλικός, άνηθος, δυόσμος.
  • Να έχει στη διάθεσή του φρέσκο καθαρό νερό πάντα
  • Να μην του παρέχετε μείγματα δημητριακών, ξηρούς καρπούς, σπόρους, καλαμπόκι, φασόλια, αρακά, ψωμί, μπισκότα, γλυκά, ζάχαρη, δημητριακά για πρωινό, σοκολάτα ή οποιαδήποτε φυτά από τον κήπο που μπορεί να είναι τοξικά για το κουνέλι σας.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved