Σκέφτεστε να πάρετε ένα κουνέλι για το παιδί σας; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ένα κουνέλι στο σπίτι μπορεί να φαίνεται σαν το τέλειο κατοικίδιο ζώο για τα παιδιά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Σκέφτεστε να πάρετε ένα κουνέλι για το παιδί σας; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πολλά παιδιά είναι πολύ μικρά για να χειριστούν ένα κουνέλι κατάλληλα. Τα κουνελάκια μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα και ήσυχα, αλλά δεν συμπεριφέρονται με τρόπους που μοιάζουν με τις ιστορίες ή τα κινούμενα σχέδια των παιδιών.

Πολλά κουνέλια δεν απολαμβάνουν αρκετά τις αγκαλιές, έτσι θα κλωτσήσουν για να απεγκλωβιστούν και λόγω των νυχιών τους το παιδί σας μπορεί να καταλήξει με κάποιες οδυνηρές γρατζουνιές.

Τα κουνέλια είναι ευαίσθητα σωματικά πλάσματα και αρκετά επιρρεπή σε τραυματισμούς ή στο να σπάσουν κόκκαλα.

Κι όμως είναι δειλά πλάσματα.

lagos 1

Οι δυνατοί θόρυβοι ή τα παιδιά που τρέχουν μπορούν να τα τρομάξουν. Το παιδί σας μπορεί να είναι απογοητευμένο που το κουνελάκι του δεν θέλει να έρθει και να παίξει όταν το φωνάζει, ενώ στο ίδιο το κουνέλι θα ήταν πιο ευχάριστο να παίζει με το παιδί σας εάν κάθεται ήσυχα στο πάτωμα. Τα κουνέλια θέλουν μερικές φορές να μένουν μόνα για φαγητό ή υπνάκο, και τα παιδιά πρέπει να το σέβονται αυτό.

Η υιοθέτηση ενός κουνελιού είναι μια πολύ μεγάλη δέσμευση. Τα κουνέλια έχουν διάρκεια ζωής άνω των δέκα ετών.

Εάν δεν είστε διατεθειμένοι για κάτι τόσο μακροχρόνιο μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο καταφύγιο και να υιοθετήσετε ένα κουνέλι μεγαλύτερης ηλικίας που θα αποζητά και αυτό σπίτι και αγάπη.

Τα παιδιά μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για ένα κουνέλι όταν παρέλθει ο ενθουσιασμός και είναι επιβαρυντική η φροντίδα του κουνελιού.

Τα κουνέλια είναι εκπαιδεύονται εύκολα αλλά τα απορρίμματά τους πρέπει να αλλάζονται τακτικά. Απαιτούν φρέσκα τρόφιμα και νερό καθημερινά. Απαιτούν επίσης τακτική περιποίηση και κόψιμο νυχιών.

lagos3

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα που απαιτούν ιδιαίτερη ατομική προσοχή. Χρειάζονται καθημερινή άσκηση, και όταν δεν είναι σε ένα στυλό ή κλουβί, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι προστατευμένο από λαγουδάκι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του εάν ένα κουνέλι είναι κατάλληλο για την οικογένειά σας.

Έτσι, ενώ τα παιδιά και τα κουνέλια μπορούν σίγουρα να αλληλοεπιδρούν καλά, ένα κατοικίδιο κουνέλι για ένα παιδί δεν είναι καλή ιδέα. Ο πρωταρχικός φροντιστής του κουνελιού πρέπει πάντα να είναι ενήλικας.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved