'Εξι μύθοι για τις γάτες και τα μωρά

Οι ειδικοί λένε ότι οι γάτες και τα μωρά μπορούν να είναι φίλοι, οι μύθοι όμως για τη συνύπαρξη των γατών και των μωρών εδώ και αιώνες είναι πολλοί.

 

'Εξι μύθοι για τις γάτες και τα μωρά

Ποιοι είναι αυτοί; Παρακάτω βρίσκουμε 6 από αυτούς, για να δούμε αν ισχύουν ή όχι;

Μύθος 1: Οι γάτες μπορούν να καταλάβουν ότι είστε έγκυος

Ή μήπως είναι μύθος; Μερικά ζώα - συμπεριλαμβανομένων των γατών - μπορούν να ανιχνεύσουν, λόγω της αύξησης κάποιων από των γυναικείων ορμονών μια κάποια διαφορά στη μυρωδιά της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μύθος 2: Πρέπει να απαλλαγείτε από τη γάτα σας όταν μείνετε έγκυος εξαιτίας του κινδύνου τοξοπλάσμωσης

Αν και η τοξοπλάσμωση είναι ένας κίνδυνος για τα έμβρυα, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κινδυνεύουν από την κατανάλωση ωμού κρέατος ή από την κηπουρική με γυμνά χέρια παρά από μια γάτα. Προστατεύστε τον εαυτό σας κατά την εκκένωση του κιβωτίου απορριμμάτων της γάτας, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ενώ φοράτε γάντια μιας χρήσης και μάσκα, να θυμάστε πάντα να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας μετά τον καθαρισμό.

Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί φέρουν το παράσιτο Toxoplasma, αλλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα συνήθως αποτρέπει την ασθένεια. Οι γάτες είναι φορείς του παρασίτου, αλλά σπάνια επηρεάζονται από αυτό.

Λοιπόν, γιατί κάποια ζευγάρια απομακρύνουν τις γάτες τους μόλις ανακαλύψουν ότι περιμένουν μωρό; Πολλές περιπτώσεις από αυτές είναι καθαρά λόγω άγνοιας, πραγματικά. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η γάτα είναι επικίνδυνη για το μωρό τους, που μας φέρνει στο επόμενο μύθο μας για τις γάτες και τα μωρά ...

mora kai gates 2

Μύθος 3: Οι γάτες πνίγουν τα μωρά ή απορροφούν αέρα από τους πνεύμονες

Οι περισσότερες γάτες είναι απλά περίεργες, καθώς επίσης αναζητούν θερμότητα και άνεση. Το να περιφέρονται τριγύρω από ένα βρέφος και στο τέλος να κοιμούνται μαζί του ικανοποιεί όλες αυτές τις ανάγκες.

Εάν μια γάτα πιέζει το πρόσωπο ενός μικρού βρέφους που δεν ξέρει να γυρίσει από μόνο του, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Οι θάνατοι των βρεφών με ασφυξία αποδίδονται συχνότερα σε μαξιλάρια ή κατά την διάρκεια του ύπνου που μπορεί να πνιγεί το βρέφος.

Ορισμένες γάτες μπορεί να ζηλέψουν και να ψεκάσουν για να καλύψουν τη μυρωδιά του μωρού, πρέπει να βοηθήσετε τη γάτα να γίνει πιο σίγουρη και λιγότερο εξαρτημένη από σας πολύ πριν από τη γέννηση του μωρού σας.

Μπορείτε να εντάξετε τη γάτα σας στη νέα ρουτίνα πια που θα έχετε σαν οικογένεια πριν φτάσει το μωρό. Αφήστε τη γάτα να μπει στο παιδικό δωμάτιο και να εξερευνήσει το χώρο και τα παιχνίδια του μωρού σας.

Καλό θα ήταν να κρατήσετε τη γάτα έξω από το δωμάτιο που θα έχετε στην αρχή βάλει το μωρό σας με το που έρθει από το μαιευτήριο μέχρι να δείτε την αντίδραση της γάτας σας σε όλες αυτές τις αλλαγές.

Μύθος 4: Αν μια γάτα ακούει ένα μωρό να κλαίει, θα μπει στο κρεβάτι του για να βλάψει το μωρό

Οι γάτες είναι περίεργες και μπορεί να αισθάνονται ότι οι κραυγές ενός μωρού αξίζει να ερευνηθούν. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα μωρά εκπέμπουν ζεστασιά και μια γάτα μπορεί να προσπαθήσει να σκαρφαλώσει για να την μοιραστεί, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο η γάτα να βλάψει το μωρό.

Φυσικά, δεν συνιστάται οι γάτες και τα μωρά να κοιμούνται μαζί. Εάν ανησυχείτε για αυτό, τοποθετήστε ένα δίχτυ πάνω από το κρεβατάκι έτσι ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να μπαίνει μέσα.

Μύθος 5: Αν δαγκώσει μια γάτα τη μύτη ενός μωρού μπορεί να το σκοτώσει

Στη χειρότερη περίπτωση, το βρέφος σας μπορεί να αναπτύξει εξάνθημα.Ο κτηνίατρός σας μπορεί να θεραπεύσει τη γάτα σας για οποιαδήποτε εσωτερικά ή εξωτερικά παράσιτα, ενώ μπορείτε να κάνετε αποπαρασίτωση σε ολόκληρο το σπίτι σας.

mora kai gates 3

Μύθος 6: Οι γάτες δεν είναι καλές με τα μωρά

Στην πραγματικότητα, το αντίθετο είναι γενικά αληθές. Όταν φέρετε για πρώτη φορά ένα νέο μωρό στο σπίτι, αφήστε τη γάτα σας να μυρίζει γύρω από το βρέφος. Αν αφήσετε τη γάτα να κοιτάξει, να μυρίσει και ακόμη και να αγγίξει το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας, θα την κάνετε να νιώσει άνετα και ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved