Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ. Πώς θα προστατεύσετε τον σκύλο σας

Η πρόληψη της μετάδοσης με τη μείωση του αριθμού των τσιμπημάτων της σκνίπας είναι ο στόχος των παρασιτοκτόνων με εντομοαπωθητική δράση. Ο στόχος του εμβολίου, όπως και κάθε άλλου εμβολίου είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου και να τον προστατεύσει από την νόσο «εκ των έσω».

Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ. Πώς θα προστατεύσετε τον σκύλο σας

Ο συνδυασμός και των δύο, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας και το εμβόλιο ενισχύει την άμυνα του σκύλου, ακόμα και αν τσιμπηθεί.

Το πλήρες εμβολιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις δόσεις σε μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων και παρέχει στο σκύλο σας μια μακροχρόνια εσωτερική άμυνα ενάντια στη νόσο. Μόνο ένας ετησίως επανεμβολιασμός είναι απαραίτητος, ώστε να διατηρηθεί η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας, ενάντια της λεϊσμανίασης.

Μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι σκύλοι;
Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει στους περισσότερους σκύλους ηλικίας μεγαλύτερης των έξι μηνών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι από μολυσματικές νόσους, συμπεριλαμβανομένης και της λεϊσμανίασης.

Μπορεί το εμβόλιο να είναι επιβλαβές για τον σκύλο μου;
Όλα τα φάρμακα έχουν οφέλη και κινδύνους. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας αναφορικά με του εμβολιασμούς.

13322027 10209312613482172 306440429340196095 n

Ποιά είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξεκινήσω τον εμβολιασμό;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για να εμβολιάσετε το σκύλο σας, έναντι της λεϊσμανίασης. Εφόσον ζείτε στη νότια Ευρώπη, τότε θα πρέπει να εμβολιάσετε το σκύλο σας το συντομότερο δυνατό.

Γιατί ο επανεμβολιασμός είναι σημαντικός;
Όπως και στα περισσότερα εμβόλια, το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται τακτικές υπενθυμίσεις ή ειδική ενεργοποίηση, έναντι μιας μόλυνσης. Το πλήρες εμβολιακό σχήμα, που περιλαμβάνει και έναν ετήσιο επανεμβολιασμό, διασφαλίζει ότι ο σκύλος σας έχει μια μακροχρόνια εσωτερική άμυνα έναντι της ασθένειας.

Μετά το εμβολιασμό ο σκύλος μου παραμένει «φορέας» του παρασίτου;
Το εμβόλιο μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες όχι μόνο να εκδηλώσει ένας σκύλος τη νόσο, αλλά και να είναι «ασυμπτωματικός φορέας». Οι σκύλοι που θα προστατευθούν από το εμβόλιο δεν παραμένουν «φορείς» και δεν μεταδίδουν την νόσο σε άλλους σκύλους.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved