Αυτές είναι οι 6 τροφές που δεν πρέπει το παιδί σας να δώσει στον παπαγάλο του!

Αρκετά είδη τροφίμων που είναι ασφαλή για τους ανθρώπους μπορεί να είναι τοξικά για τα πουλιά. Μάθετε ποια είναι ώστε να γνωρίζοντάς τα να αποτρέψετε το παιδί σας να τα δώσει στο φτερωτό κατοικίδιό του :

Αυτές είναι οι 6 τροφές που δεν πρέπει το παιδί σας να δώσει στον παπαγάλο του!

Σοκολάτα και καφεΐνη
Η πρώτη ομάδα των τροφίμων είναι η σοκολάτα, ο καφές και άλλα είδη που περιέχουν καφεΐνη. Τα στοιχεία αυτά περιέχουν μια τοξίνη που ονομάζεται θεοβρωμίνη και είναι τοξική για τα πουλιά.

Η σοκολάτα περιέχει επίσης θεοφυλλίνη και καφεΐνη. Η σοκολάτα περιέχει υπερβολικές ποσότητες αλκαλοειδών methylxanthine (που βρίσκονται επίσης στον καφέ, το τσάι και τα καφεϊνούχα αναψυκτικά).

Η κατάποση οδηγεί σε υπερδραστηριότητα, παλινδρόμηση, διάρροια, επιληπτικές κρίσεις, σκούρα κόπρανα, καρδιακές αρρυθμίες και θάνατο. Αν έχει καταναλωθεί οποιαδήποτε σοκολάτα, η καφεΐνη ή τσάι, καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας για οδηγίες.

1ec3e2431effef30d86e54edc41bd2a7

Κρεμμύδι και σκόρδο
Οι αρωματικές ενώσεις θειικού που βρίσκονται στην ομάδα Allium είναι γνωστό ότι προκαλούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Δεδομένου λοιπόν ότι έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει αναιμία από τη ρήξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων (που ονομάζεται Heinz σώματος αιμολυτική αναιμία), είναι καλύτερο να μην προσφέρετε κρεμμύδια ή σκόρδα στο πουλί σας.

Αν νομίζετε ότι το πουλί σας έχει καταπιεί τρόφιμα που περιέχουν κρεμμύδια ή σκόρδο, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Αβοκάντο
Το Αβοκάντο είναι ένα άλλο φαγητό που πρέπει να αποφεύγετε να δώσετε στο πουλί σας. Μόνο μερικές ποικιλίες του αβοκάντο μπορεί να είναι τοξικά. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφευχθεί η ένταξη του στη διατροφή του παπαγάλου σας. Το φρούτο αυτό περιέχει ένα τοξικό λιπαρό οξύ, που ονομάζεται Persin και βρίσκεται στα φύλλα αβοκάντο, και ίσως και σε άλλες σημεία του φυτού.

Αν υποψιάζεστε ότι το πουλί σας έχει καταπιεί οποιαδήποτε τρόφιμα που περιέχουν guacamole ή αβοκάντο, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Αλάτι
Ένα πουλί μπορεί να απορροφήσει αρκετό αλάτι από τα αλμυρά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ, για να καταλήξει σε τοξίκωση. Σε σχέση με το μέγεθος του, η κατάποση αλμυρών, καταλήγει σε μία υψηλή συγκέντρωση άλατος στα συστήματα ενός πουλιού. Η τοξίκωση οδηγεί σε αυξημένη δίψα και ούρηση, κατάθλιψη, νευρολογικά, τρέμουλο, μη φυσιολογική θέση του αυχένα, αδυναμία και ανωμαλίες στη στάση του ή το περπάτημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Αν υποψιάζεστε ότι το πουλί σας έχει καταπιεί οποιαδήποτε τρόφιμα που περιέχουν αλάτι, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved