Η οσμή είναι το κλειδί για την όρεξη του κατοικιδίου σας

Η οσμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της γευστικότητας, δηλαδή της έλξης που ασκεί η τροφή, τόσο για τους σκύλους όσο και για τις γάτες. Μετά τη οσμή, ακολουθούν το σχήμα, το μέγεθος και η υφή, με τη γεύση σίγουρα να είναι τελευταία.

Η οσμή είναι το κλειδί για την όρεξη του κατοικιδίου σας

Η οσμή αποτελεί το πρώτο κριτήριο, και για το λόγο αυτό το ζώο σας θα προτιμήσει μια τροφή που θα αποτελείται από συστατικά υψηλής ποιότητας και φυσικά αρώματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε: Η αγορά χύμα κροκετών μπορεί να εκθέσει το ζώο σας σε ζητήματα υγιεινής: όπως και οποιαδήποτε άλλη τροφή, οι κροκέτες αλλοιώνονται όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα, ιδιαίτερα σε ένα υγρό περιβάλλον. Έντομα και μούχλα κάνουν την εμφάνιση τους.

Για την προστασία της υγείας του ζώου σας, αγοράζετε πάντα τροφή σε σφραγισμένους σάκους.

Σας παραθέτω τέσσερις συνηθισμένες εσφαλμένες αντιλήψεις που συχνά ακούω όσον αφορά την επιλογή της τροφής:

1. «Το σπιτικό φαγητό είναι πιο ισορροπημένο από τις κροκέτες»

ΛΑΘΟΣ: Τα θρεπτικά συστατικά, πόση ενέργεια και ποια θα είναι η περιεκτικότητα της πρωτεΐνης που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά ο σκύλος ή η γάτα σας είναι αρκετά δύσκολο να το γνωρίζετε.

2. «Το σπιτικό φαγητό είναι πιο φθηνό»

ΛΑΘΟΣ: Αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα ισορροπημένο γεύμα για το ζώο σας, θα χρειαστείτε περίπου πενήντα συστατικά, γεγονός που το καθιστά πολύ ακριβό από μια βιομηχανοποιημένη τροφή.

3. «Η ξηρή τροφή δεν είναι αρκετή.»

ΛΑΘΟΣ: Οι κροκέτες παρασκευάζονται από προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά με μοναδικό στόχο την παραγωγή μιας τέλειας ισορροπημένης δίαιτας.

4. « Το ζώο μου μπορεί να σπάσει τα δόντια του με τις κροκέτες.»

ΛΑΘΟΣ: Οι σκύλοι και οι γάτες δεν μασάνε την τροφή τους. Την κομματιάζουν ή την συνθλίβουν. Το σχήμα και η υφή των κροκετών είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στην κάθε φυλή, την ηλικία, τις μορφολογικές ιδιαιτερότητες.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved