Τι θέλει ένας μπαμπάς δώρο τα Χριστούγεννα;

Έχω να γράψω, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, γράμμα στον Άη Βασίλη. Κι ας πιστεύω όσο λίγοι τόσο πολύ σε αυτόν τον μουσάτο κύριο.

Νίκος Συρίγος
Τι θέλει ένας μπαμπάς δώρο τα Χριστούγεννα;

Αλλά από την στιγμή που γίνεσαι μπαμπάς, ζεις περισσότερο για τους άλλους. Κι αυτό είναι το μεγαλείο: Να βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς και να χαίρεσαι με τις χαρές των παιδιών σου.

Κάπως έτσι, σε γεμίζει χαρά περισσότερο να προσφέρεις παρά να δέχεσαι δώρα. Πόσο μάλλον δε τα δώρα αυτά να είναι για τα παιδιά σου. Ειδικά αυτά που φέρνει ο Άη Βασίλης/Νίκος/Κώστας/Τάκης/θείος/Παππούς/Γιαγιά κοκ. Γιατί είναι και αυτά που προσφέρουν όχι απλά χαρά αλλά την απόλυτη ευτυχία στα παιδία…

Αλλά θαρρώ πως δεν είναι αυτό το θέμα. Απλά η δύναμη της συνήθειας, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η μεγαλύτερη όλων. Κι εκεί που πρέπει να γράψεις για το τι θέλεις εσύ ως μπαμπάς τα Χριστούγεννα, ξαναπάς την κουβέντα στα παιδιά σου. Αδυναμίες.

xristougenniatiko doro mpampas

Τι θέλει λοιπόν ένας μπαμπάς δώρο τα Χριστουγέννα… Φαντάζομαι αυτό που του λείπει περισσότερο. Ότι λείπει εν πάση περιπτώσει περισσότερο στον καθένα. Εγώ θα ήθελα χρόνο. Περισσότερο χρόνο με τα κορίτσια. Χρόνο «καθαρό». Δημιουργικό. Ελεύθερο. Ναι… Ελεύθερο. Χωρίς έγνοιες, χωρίς ίχνος δουλειάς, χωρίς τηλέφωνα.

Μια μέρα έστω χωρίς την παραμικρή υποχρέωση. Να ξυπνήσω μαζί τους και να μην έχω να κάνω τίποτα. Τίποτα. Να έχω μια μέρα λευκό χαρτί και να τις αφήσω να ζωγραφίσουν ότι θέλουν. Ότι θέλουν. Να κρεμάσω την ταμπέλα «Μην ενοχλείτε» στο κούτελο και να τις αφήσω να βγάλουν εκείνες το πρόγραμμα. Μισό – μισό.
Να έχω από την ώρα που θα ανοίξω τα μάτια μου το πρωί, μέχρι την ώρα που θα πέσω για ύπνο, όλο το χρόνο δικό… τους!

Ε ναι… Αυτό θα ήταν ένα καλό, το καλύτερο δώρο. Μόνο που δεν ξέρω αν το φέρνει ο Άη Βασίλης. Μάλλον θα πρέπει να το φέρω ο ίδιος στον… εαυτό μου. Να’ναι το πρώτο δώρο που θα πάρω που θα το χαρώ περισσότερο απ’αυτά που δίνω…

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved