«Ποιος το θύμα; Ποιος ο θύτης;», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Είναι κάποιες ειδήσεις που σε κάνουν και αισθάνεσαι παράξενα... Ειδικά άμα είσαι πατέρας και μεγαλώνεις κορίτσια. Διάβασα το πρωί για το θέμα της πιτσιρίκας, της 12χρονης που έκανε σεξ (;) με κάποιους 16άχρονους, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκοπούσαν την όλη φάση και την έβγαλαν στο Facebook. Να με συμπαθάνε όλοι αυτοί που αξιολογούν αλλιώς τις ειδήσεις αλλά προσωπικά αυτή η είδηση νιώθω ότι δείχνει πιο χαρακτηριστικά από κάθε άλλη τον... κατήφορο μας.

«Ποιος το θύμα; Ποιος ο θύτης;», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ένα κοριτσάκι που ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει, μαθήτρια του δημοτικού, αποφασίζει ότι όχι μόνο έχει έρθει η ώρα να κάνει σεξ αλλά βάσει της κατάθεσης της το κάνει και σε... γκρουπ, παρά φύσει κλπ. με κάποιους 16άχρονους που τραβάνε σε βίντεο τις περιπέτειες και τις προβάλλουν μετά στο διαδίκτυο! Το θέμα μάλιστα βρήκε στη δημοσιότητα όταν η μητέρα της 12άχρονης έμαθε από σπόντα για τα βίντεο και προχώρησε σε καταγγελία, κατά του 16άχρονου... Δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου. Και ότι λέω το έχω ζυγίσει καλά, επειδή μεγαλώνω και κορίτσια... Αν σε κάποιον έπρεπε να κάνει καταγγελία η μαμά είναι στον εαυτό της. Για την αποτυχία της.

children cast body shadows in the sand stacy gold

Εκτός κι αν το να μεγαλώνεις ένα παιδί χωρίς να ξέρεις καν τι κάνει στον... ελεύθερο χρόνο της, είναι επιτυχία. Πόσο μάλλον δε όταν το παιδί είναι 12 ετών κι έχει μπει στη διαδικασία να τα ζήσει όλα πριν βγάλει το Δημοτικό... Προσωπικά όλο αυτό το στόρι μου προκαλεί ανακατωσούρα! Και για την πιτσιρίκα και για τους 16άρηδες που όχι μόνο συμμετείχαν στο όργιο αλλά έτρεξαν να το βιντεοσκοπήσουν και να το προβάλλουν σε λαϊκή απογευματινή και για την μαμά που έχει χάσει κάθε επαφή με το παιδί της αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη που βρωμάει από όλες τις απόψεις...

Και γιατί ένα 12χρονο κορίτσι μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία και γιατί οι 16άχρονοι όχι μόνο το πάνε ένα βήμα παρακάτω (κυριολεκτικά) και γυρίζουν βίντεο αλλά και διότι ο ρόλος της μάνας έχει πάει περίπατο... Κάπου εδώ φυσικά μπαίνει και ο παράγοντας Ίντερνετ... Που ο Παράδεισος από την Κόλαση απέχει ένα κλικ... Ένα κλικ που μπορεί να σου απαντήσει σε κάθε σου ερώτημα και ένα άλλο που μπορεί να σε κάνω πρωταγωνιστή σε τσόντα πριν καν βγάλεις το δημοτικό...

Κανένα μάθημα δεν είμαι σε θέση να κάνω στους πατεράδες ή στις μητέρες. Απλά σκέφτομαι μεγαλόφωνα: Ακόμη και τα φυτά πρέπει να τα ποτίσεις για να μεγαλώσουν ή έστω να μην μαραθούν. Τα παιδιά πως περιμένουμε να μεγαλώσουν μόνα τους; Εμπρός στην οθόνη του υπολογιστή/κινητού κλπ... Εκεί που όλα είναι ταινία, με πρωταγωνιστές ακόμα και τους ίδιους. Ακόμη και σε πορνό... Με ή χωρίς τη θέληση τους.

Μανάδες, κοντά στα παιδιά σας. Όχι θεωρητικά. Ουσιαστικά. Να είστε εκεί.

Νίκος Συρίγος Διευθ. Onsports

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved