Η Μαντάγια είναι… μπουνιά στα μούτρα μας!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για αυτούς που προτίμησαν να μην πνιγούν για να... πεθάνουν από την πείνα...

Νίκος Συρίγος
Η Μαντάγια είναι… μπουνιά στα μούτρα μας!

Κάθε Χριστουγέννα, όλοι εμείς οι... δυτικοί, οι πολιτισμένοι, οι κουλ μπαίνουμε ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο μας. Το γεγονός ότι μέσα στα Χριστούγεννα πνίγηκαν κι άλλα πιτσιρίκια στο Αιγαίο αλλά δεν μας πείραξε και πολύ γιατί είχαμε να ανοίξουμε τα δώρα, να με συμπαθάτε οι πιο ευαίσθητοι, αλλά αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δράματα και δράματα έχουν χαθεί μέσα στη χρυσόσκονη. Ένα ακόμη...

Πάλι καλά δηλαδή που ο καλός γιατρός από τη Μαντάγια, περίμενε να περάσουν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα για να μας στείλει το βίντεο από εκεί κάτω. Ένα βίντεο... μπουνιά στα μούτρα μας. Και κυρίως μπουνιά στα μούτρα αυτών που βλέποντας όλους αυτούς τους τυχερούς που φτάνουν στα νησιά και δεν τους καταπίνει η θάλασσα λένε «Να μείνουν σπίτια τους, στην πατρίδα τους, τι θέλουν κι έρχονται εδώ».

Να μείνουν εκεί! Καλά τα λες κυρά-Μαρία... Να μείνουν εκεί, να μην πνιγούν αλλά – αν ο ψυχάκιας δεν τους σφάξει επειδή δεν είπαν σαράντα τρεις φορές το «Αλλάχ ουα ακμπάρ»- να πεθάνουν από την πείνα!

Φαντάζομαι ότι δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε ποιος και γιατί έστησε τον πόλεμο στη Συρία. Άλλωστε είμαστε πολύ μικροί για να τα βάλουμε με τους μεγάλους.

Είμαστε όμως όσο πρέπει για να βοηθήσουμε τους μικρούς, τους αδύναμους αυτής της πλάσης. Με κάθε τρόπο... Έστω και με την προσευχή μας. Κι ας πιστεύουμε σε έναν άλλο Θεό από αυτούς... Πού ξέρεις μπορεί οι δυο τους να τα βρουν εκεί πάνω και να σταματήσει το κακό... Τώρα που χωνέψαμε τη γαλοπούλα, ας ξαναδούμε την πραγματικότητα...

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved