«Τι χόμπι έχετε; - Φτιάχνω προτομές! Ζωντανές...», ο Νίκος Συρίγος προειδοποιεί

Ο Νίκος Συρίγος βλέπει τον κόσμο να σκληραίνει και προειδοποιεί τον οποιονδήποτε που θα επιχειρήσει να βλάψει τις κόρες του.

Νίκος Συρίγος
«Τι χόμπι έχετε; - Φτιάχνω προτομές! Ζωντανές...», ο Νίκος Συρίγος προειδοποιεί

Και στη δική μας εποχή τα παιδιά ήταν σκληρά. Αλλά όσο περνάνε τα χρόνια, κάτι οι συνθήκες, κάτι η πίεση, κάτι οι γονείς που μεγαλώνουν τα πιτσιρίκια περίπου σαν γκάνγκστερ, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Όχι τουλάχιστον τώρα. Απλά σκέφτομαι ότι ως αγόρι το bullying ξεκίναγε και τελείωνε με τίποτα μπουνιές μεταξύ μας. Κι επειδή από ένα σημείο και μετά το "ξύλο" στο σχολείο ήταν μέρος του προγράμματος, δεν τράβαγα και ιδιαίτερα ζόρια. Ήξερα πχ. ότι τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη θα είχα Γλώσσα-Γλώσσα-Μαθηματικά- Μελέτη του Περιβάλλοντος- Μπουνιές- Γυμναστική. Κάποιες φορές απλά οι "Μπουνιές" πήγαιναν μετά τη Γυμναστική επειδή δεν θα τα βρίσκαμε στη μπάλα με τους επίδοξους νταήδες. Οπότε, κλάψαμε τίποτα μπλουζάκια, παντελόνια, φρύδια, σαγόνια και περάσαμε τη διαδικασία.

Στα κορίτσια πάλι δεν είναι τόσο απλό. Όχι γιατί είναι πιο αδύναμες αλλά γιατί είναι έξω από τη φύση τους να παίζουν ξύλο και πολύ περισσότερο να το θεωρήσουν ως διέξοδο στην πίεση που τους ασκείται. Και κάπου εδώ έρχεται ο μπαμπάς! Ο Σούπερμαν (Πως μ'αρέσει αυτός ο ρόλος)! Γιατί καλή η μαμά αλλά όταν απαιτείται δραστική λύση, όταν νιώσεις πως απειλείσαι δεν θα πάρεις "Λάσι" αλλά "Ντόπερμαν".

Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί απλά να ενημερώσω όλους αυτούς τους "σκληρούς" που κυκλοφορούν εκεί έξω ότι έχω ένα καινούργιο χόμπι. Γλυπτική. Φτιάχνω προτομές. Ζωντανές. Τσιμέντο από τη μέση και κάτω. Από τη μέση και πάνω δεν πειράζω τίποτα. Το αφήνω φυσικό το γλυπτό. Δεχόμεθα και παραγγελίες!

Νίκος Συρίγος
Δημοσιογράφος-Διευθυντής onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved