Tι να ξέρει το αγόρι που θα βγει με την κόρη μου

«Να την προσέχεις...»

Νίκος Συρίγος
Tι να ξέρει το αγόρι που θα βγει με την κόρη μου
Bigstock

Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει χρόνια απ’ όταν πήρα την πρώτη κρυάδα. Ήταν με το πρώτο αγόρι της Εύας. Ή το πρώτο που γνώρισα. Κάπως έτσι με την Έλενα μου ήρθε πιο μαλακά. Μάλλον άλλαξα κι εγώ. Μαλάκωσα. Ή και όχι. Δηλαδή; Δηλαδή, αυτό που είπα πάνω- κάτω στο πρώτο αγόρι που μου γνώρισε η μεγάλη, είπα και στο αγόρι που μου γνώρισε η μικρή. Κι ήταν απλό, λιτό κι απέριττο: Να την προσέχεις… αλλιώς θα σε προσέχω εγώ.

Κι ήταν τόσο απλό, τόσο λιτό, τόσο απέριττο που δεν χρειάστηκε να το εξηγήσω. Και μάλλον το κατάλαβαν καλά. Και τις πρόσεξαν. Τις προσέχουν. Όπως πρόσεχα και προσέχω τα κορίτσια που πέρασαν ή είναι στη ζωή μου κι εγώ. Βλέπεις, δεν θα ζήταγα κάτι που δεν κάνω κι εγώ. Το «να την προσέχεις» θαρρώ πως κλείνει μέσα του ΟΛΑ όσα θέλεις και δεν θέλεις να συμβούν στη σχέση της κόρης μου με ένα αγόρι. Να την προσέχεις γενικά και ειδικά.

«Να την προσέχεις».

Από να την έχεις από τη μέσα πλευρά του δρόμου όταν περπατάτε και να της κρατάς το παλτό για να το φορέσει, μέχρι να σέβεσαι τα θέλω της. Να σέβεσαι γενικά. Και η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια, τουλάχιστον σε ότι αφορά στις επιλογές τους σε αγόρια, μου απόδειξαν στην πράξη ότι έχουν καλό κριτήριο. Βρίσκουν καλά παιδιά. Κι αυτό είναι κάτι.

Για σένα που βγαίνεις ή θα βγεις με τις κόρες μου…

«Να την προσέχεις». Ναι, αυτό είπα, αυτό λέω κι αυτό θα πω. Γιατί τα παιδιά, δεν θέλουν πολλά λόγια. Ούτε εγώ ήθελα όταν ήμουν μικρός. Τα βαριόμουν. Τα βαριούνται. Ειδικά τώρα, στην εποχή της εικόνας. Και τώρα που το σκέφτομαι το «αλλιώς θα σε προσέχω εγώ», θα μπορούσε να μην ειπωθεί. Και γιατί ήταν… ευανάγνωστο στο πρόσωπο μου αλλά και διότι φαίνεται και τσάμπα μαγκιά. Σαν κι αυτές που θέλουμε να μην κάνουν οι πιτσιρικάδες. Σαν αυτές που ακούνε στα… τραγούδια (ο Θεός να τα κάνει) της τραπ. Σόρι, λοιπόν, για το «αλλιώς θα σε προσέχω εγώ». Σβήστο. Αλλά να την προσέχεις.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved